Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El mite de TV3

Diuen que els nacionalismes es basen en mites, en falsedats i en manipulacions històriques. Doncs, és ben cert en el cas del nacionalisme espanyol, que nega el dreta a decidir, […]

Daniel Ruiz-Trillo 18/09/2013

Diuen que els nacionalismes es basen en mites, en falsedats i en manipulacions històriques. Doncs, és ben cert en el cas del nacionalisme espanyol, que nega el dreta a decidir, manipula a través de ràdios, diaris i televisions i defensa els atacs feixistes. Pel que fa als mites, en trobem uns quants, el més recent dels quals és el mite de TV3, la gran –segons els nacionalistes espanyols- abanderada de l’independentisme català, que utilitza nens per fer país i que dedica moltes hores i especials informatius a difondre la Via Catalana i també el concert per la llibertat del passat mes de juny.
 
Doncs bé, recordo que l’última vegada que vaig veure jugar la selecció espanyola va ser a TV3, que el programa especial dedicat a Madrid 2020 (malgrat la desfeta) el vaig veure també a TV3, el mateix canal on he sentit les “grans” cançons espanyoles que es presentaven a Eurovisió i on he sentit a parlar tant i tant de la pel·lícula que, any rere any, representa Espanya als Òscars de Holywood. O del cas Bárcenas, que ens l’hi hem trobat fins a la sopa.
 
Ha estat a TV3 on he vist moltes entrevistes, curses i seguiment dels resultats de Fernando Alonso, del fets del tren de Galícia, de les eleccions estatals, dels tennistes espanyols, dels resultats d’Espanya a l’Eurobàsquet o de les declaracions i els posicionaments de Rajoy, de Rubalcaba o del senyor Wert i altres ministres espanyols, de les lleis aprovades per l’estat espanyol i de la renovació del jugador madridista Cristiano Ronaldo  o de la lesió que va tenir l’Íker Casillas en el seu debut europeu d’aquest any.
 
Tot això, a TV3. Crec que podríem començar a desmuntar el mite.