Dissabte, 10 d'abril de 2021 - Edició 989
La República

El marxandatge serà sempre nostre

L’altre dia, passejant pel barri gòtic, vaig descobrir una botiga que de ben segur farà les delícies de molts independentistes, confesso que jo no vaig poder evitar comprar-hi Situada al […]

Mireia Guilera
Mireia Guilera 08/01/2020

L’altre dia, passejant pel barri gòtic, vaig descobrir una botiga que de ben segur farà les delícies de molts independentistes, confesso que jo no vaig poder evitar comprar-hi

Situada al carrer del Pi de Barcelona, es troba la primera botiga de Urnes del referèndum dedicada íntegrament a roba i complements “ Indepes”

Aquesta iniciativa va agradar-me tant que vaig decidir entrar-hi a fer-hi una visita i de passada fer-los unes preguntes per al blog- Com va néixer la idea de la botiga ?

Barcelona és una ciutat cosmopolita visitada a diari per un gran nombre de persones d’arreu del món, per aquest fet, sempre hem considerat que és fonamental l’existència d’una botiga amb productes catalanistes i independentistes, on els nostres visitants hi puguin trobar un record del nostre país marcadament diferenciat del que podrien trobar habitualment en la majoria de botigues dedicades a aquest sector, i ,també, així ajudar a fer ressò de la situació política que viu el nostre poble.
D’altre banda, al llarg d’aquests anys hem pogut detectar una gran quantitat de gent que ens demanda una botiga física a la que poder atansar-se per trobar-hi material independentista, on poder veure el producte de primera mà i sense les incomoditats dels temps d’enviament i les condicions d’entrega.
La botiga va néixer amb la intenció de fer front a aquestes dues demandes.

– Que hi podem trobar, que no hi hagi en d’altres botigues d’aquest tipus de temàtica ?

Tenim una gran varietat de productes propis, especialment en el sector del tèxtil, on els visitants hi podran trobar disseny exclusius i que no es poden trobar enlloc més. Dissenys basats en la llibertat d’expressió i l’actualitat política.

– Sou solidaris amb la causa independentista? ( destineu alguns beneficis a la Caixa de solidaritat pels presos polítics)

Naturalment. Una part dels beneficis que obtenim ha d’anar, obligatòriament a causes solidaries. A més a més, sempre realitzem col·laboracions amb diverses entitats, com Alerta Solidària o Sanitaris per la República actualment, en les quals tots els beneficis recaudats van a parar íntegrament a les esmentades entitats.
D’altre banda, el nostre compromís amb la transparència ens obliga a fer públiques totes les donacions que realitzem. Es poden trobar fàcilment a la nostra pàgina web així com a la botiga.

– Quina ha estat, la rebuda de la gent? i al Barri?

Totalment increïble. Ni en els nostres somnis més optimistes ens imaginàvem una rebuda tant bona per part de la gent. La veritat és que s’estan superant totes les expectatives. La gent està molt entusiasmada amb la botiga, ens feliciten per la idea, fan difusió, i són molts els que ens visiten en repetides ocasions. No podem estar més agraïts per tot el caliu rebut.

– Teniu alguna filosofia per al negoci?

Transparència en la gestió, un tracte pròxim amb el client i moltes ganes de fer-ho bé.

– Us visiten molts extrangers ? que us diuen ? que us pregunten ? coneixen la situació de Catalunya ?

Sí, molts! La veritat que la majoria ja venen a la botiga amb coneixements de la situació política actual a Catalunya, però igualment ens pregunten moltíssim pels presos, per la independència, per la brutalitat policial…

– De quin país rebeu mes visites ?

Regne Unit, Alemanya, Suïssa, Austràlia…

– Heu tingut algun incident desagradable ?

El que hem tingut són trobades agradables amb veïns, gent interessada en la botiga, moltes felicitacions…

– Quin futur espereu per la botiga ?

Seguir promocionant Catalunya, explicant el dia a dia polític als estrangers que ens preguntin, seguir fent dissenys propis d’actualitat i lluitar per un futur millor col·laborant amb la causa independentista

Agrair per acabar al personal de la botiga el Marc i l’Alex la seva amabilitat en tot moment
Llarga vida a Urnes per del referèndum.cat !

Fotografia: Mireia Guilera.