Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Govern Espanyol tracta Barcelona com si fos Belfast

Cada cop que hi ha un esdeveniment a Catalunya, el Gobierno espanyol ens envia un grapat de policies antiavalots. No són necessaris, els Mossos d’Esquadra semblen suficients segons s’ha pogut […]

Help Catalonia
Help Catalonia 30/09/2014
Cada cop que hi ha un esdeveniment a Catalunya, el Gobierno espanyol ens envia un grapat de policies antiavalots. No són necessaris, els Mossos d’Esquadra semblen suficients segons s’ha pogut comprovar fins ara. 
 
Però el Sr Rajoy ja ens va anunciar que té preparada totes les mesures per impedir la votació del 9-N a Catalunya. Sembla estar obsessionat en demostrar que a Catalunya no som civilitzats i que la població catalana som uns violents. És en aquests sentit en el que s’ha d’entendre que l’objectiu d’aquestes unitats sigui “controlar possibles reaccions violentes després de la prohibició de la votació. Custodiar edificis oficials i protegir a personalitats polítiques”. Aquests desplegament ja el van fer per la Diada i en cap cas no han estat necessaris. Cada cop que vénen es passen una setmana aparcats en un descampat. Cada desplegament costa al voltant de 70.000€. Diners que el Ministre espanyol podria fer servir en alguna tasca més productiva.
 
Aquests cop, també seran deu grups (500 policies) procedents de les “Unitats d'Intervenció Policial” els que arribaran la setmana anterior al 9 de novembre. Una curiositat, la darrera vegada que aquestes unitats es van mobilitzar a Madrid (25/9/2012) van necessitar 1500 policies. Aquell dia sí que van treballar i es van produir fins a 60 ferits.