Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El Govern anima les associacions de premsa comarcal, gratuïta i periòdica a unir-se per ser “més fortes”

El Govern ha animat les associacions de premsa comarcal, gratuïta i periòdica a anar a la una per ser “més fortes”. Com ja va fer en l’asssemblea de l’ACPG de […]

Estanis Alcover i Martí
Estanis Alcover i Martí 24/05/2013

El Govern ha animat les associacions de premsa comarcal, gratuïta i periòdica a anar a la una per ser “més fortes”. Com ja va fer en l’asssemblea de l’ACPG de fa pocs dies, el secretari de Comunicació, Josep Martí, assegura que, en el moment actual, cal que les tres associacions facin “un pas endavant” i tinguin un sol interlocutor. “Com més forts sigueu, més força tindreu a l'hora de negociar amb qui sigui”, va afirmar Martí dissabte passat en la convenció de l’ACPC. 

El secretari de Comunicació va recordar que les aportacions del Govern es faran, a partir d'ara, als projectes comuns que emprenguin l'Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC).

Durant la mateixa jornada es va presentar el Llibre blanc 2013 de la Premsa Comarcal, elaborat per Media HotLine, sota la direcció d’Enric Yarza. L'estudi conclou que la situació de la premsa de proximitat “ha empitjorat una mica” en relació amb l'any anterior, però que la davallada ha estat més suau que al conjunt dels mitjans de comunicació del país. “Es pot dir que en relació amb els mitjans impresos generalistes, el periodisme de proximitat està aguantant millor la crisi”, va explicar Yarza.
  

D'ACN / El Butlletí de l'ACPG