Dilluns, 10 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

El feeling del llop amb pell de xai

En campanya, tant ERC com CDC han optat per un perfil d’atacs moderats entre ells, d’acord amb el pacte de govern a Catalunya. ERC s’adjudica la representativitat de la dignitat del […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 15/06/2016

En campanya, tant ERC com CDC han optat per un perfil d’atacs moderats entre ells, d’acord amb el pacte de govern a Catalunya. ERC s’adjudica la representativitat de la dignitat del país, mentre CDC demana als votants de JxSí que els facin suport. De moment, tot queda dintre la normalitat saludable d'uns comicis a Espanya. Ahir Francesc Homs desitjava via twitter sort a ERC després d’una trucada de Joan Tardà, mentre els republicans encara es llepaven els dits de les crispetes del debat a 4 de dilluns. ERC va fer una retransmissió en streaming per Youtube de com Rufián, Tardà, Comín i Rovira seguien el debat. Semblava ben bé un gag del Polònia, d’aquells on representa que Rufián i Tardà viuen en un pis junts i conviden uns amics -o la cabra de la legió- a veure la tele.
 

Els partits independentistes catalans estan centrant la seva campanya en mirar de desacreditar les falses promeses d’En Comú Podem. Aquesta és una tasca que també estan fent molts ciutadans partidaris de la independència via xarxes. Un dels objectius és convèncer indecisos i votants de la CUP que és important que tinguin en compte que Unidos Podemos no negociarà cap referèndum si ha de pactar-lo amb el PSOE o qualsevol altre dels altres 3 grans. Iglesias ha estat clar i tots els mitjans ho han recordat: “no hi ha línies vermelles”.
 

Avui, a més, s’hi ha afegit el PSOE, que ha donat un cop de mà involuntari als independentistes. Ja saben que el PSOE està cometent l'error de centrar la seva campanya en atacar Unidos Podemos, i això està fent caure a les enquestes els socialistes. És el que acostumen a fer els partits que emprenen un vol erràtic i no saben on van, o s’han quedat sense projecte. El projecte de Sánchez d’aglutinar en un govern Ciutadans i Podemos se’n va anar en orris, i ara el millor que li pot passar és perdre, haver de dimitir, i que les rendes les agafi algú altre que triï entre els liles o la gran coalició que segueix proposant el PP i les elits econòmiques del país amb els poders fàctics de bracet.
 

Dèiem que el PSOE ha donat un cop de mà a l’independentisme. La candidata del PSOE per Barcelona, Meritxell Batet, ha dit que en les negociacions que van mantenir amb Podemos, durant aquest darrer mig any, el partit d’Iglesias no va posar sobre la taula en cap moment la proposta d’un referèndum. Xavier Domènech mira d’amagar com pot aquesta realitat, mentre a Catalunya s’erigeixen com la “Casa del Catalanisme Popular”, emulant la més pura Convergència i Unió post negociació Estatut amb la “Casa Gran del Catalanisme” de Mas. El candidat català té feeling amb l’electorat i ho explota. Però fora d'aquestes declaracions grandiloqüents, entre línies, també li escoltem a fer d’altres proclames que sí que ens haurien de posar en alerta, com havíem advertit aquest cap de setmana en referència a la vital necessitat del corredor ferroviari mediterrani: “Això no implica que no hi hagi altres possibles connexions, però la centralitat és el corredor mediterrani“. Ai.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Relacionats