Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

El descuit fatal

Ahir ho dèiem al Dietari, avui ho veiem també plasmat en alguns anàlisis. Si Espanya comet l’error –com està cometent- de dur la llei antidesnonaments al Constitucional, Ada Colau s’alinearà […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 30/04/2016

Ahir ho dèiem al Dietari, avui ho veiem també plasmat en alguns anàlisis. Si Espanya comet l’error –com està cometent- de dur la llei antidesnonaments al Constitucional, Ada Colau s’alinearà amb la Generalitat i amb la desobediència. Carles Puigdemont ja demana crear un front comú institucional, Xavier Domènech crida a mobilitzacions i Joan Tardà emplaça al Podemos català a sumar-se a la proclamació de la República Catalana passat el 26J, quan es vegi que no hi ha opció de referèndum. I el PP segueix fent el ridícul de defensar la impugnació d’una llei que es va aprovar al Parlament de Catalunya també amb els seus vots.
 

El PP comet aquest error, ara, perquè ve una nova i dura campanya electoral. Ells no es paren a pensar si ara Colau s’alinearà o no amb la Generalitat, ja tenen els ulls posats en unes eleccions on es juguen el poc poder que encara governen a la fragmentada Espanya. Des del seu punt de vista, tots són una colla de sediciosos i, per tant, els posen dins el mateix sac. Però la realitat és la realitat i mentre es preparen per a una nova guerra civil entre PP i PSOE –inoportuna, en qualsevol dels casos per ells-, Catalunya segueix desmarcant-se.
 

Els qui segurament es conjuraran –malgrat tot- per no entrar en una inconvenient guerra civil, són ERC i CDC. Els republicans han ratificat avui la mateixa llista amb la qual varen concórrer el 20D. Això tanca qualsevol opció al debat que CDC promou sobre la llista unitària i que avui recull menys adeptes que quan Mas la va proposar, després de veure com Junts pel Sí no assolia l’objectiu de la majoria absoluta.
 

A Convergència seguiran intentant alimentar aquest debat, però el que és cert és que a cap dels dos els interessa emmerdar-s’hi massa, ja que els objectius a Madrid es poden assolir igualment des de la unitat d’acció (si els dos la mantenen) i, sobretot, des del Palau de la Generalitat on sí que van a una. Les decisions que prenguin tant la Generalitat com el Parlament de Catalunya sí que són l’oportunitat per assolir l’Estat propi, amb unitat d’acció amb la CUP.
 

I entre tot això, avui hem tornat a veure com UDC intenta tornar a treure el cap. Amb un deute acumulat de 19 milions d’€, Ramon Espadaler intenta recollir alguns dels trossets que ha deixat Duran del partit i amenaça amb tornar-se a presentar. I a més ho fa amb gallardia car ha gosat dir a la gent de CDC que Unió no reconeix la part del deute de la federació que li pertoca. Ah! Això sí que és tenir cara. Quina campanya es pensen que faran en la seva situació de pre concurs de creditors?

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Relacionats