Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

El clavegueram espanyol, més pestilent que mai

Les depuradores de vegades juguen males passades a pobles i provoquen que de tota la xarxa de clavegueram es desprenguin males olors generalitzades que poden arribar a ser insuportables per […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 22/06/2016

Les depuradores de vegades juguen males passades a pobles i provoquen que de tota la xarxa de clavegueram es desprenguin males olors generalitzades que poden arribar a ser insuportables per a la població. És la circumstància que aquesta setmana tota Espanya està notant. Les clavegueres de l’Estat que, tot i no veure’s perquè estan sota terra, tothom sap que existeixen, són aquests dies més pestilents que mai. La depuradora, que porta el segell de la ‘Marca España’ i de La Moncloa, ha fallat i tota la putrefacció ha quedat al descobert.

El diari Público va publicar trossos d’una conversa entre el ministre Fernández Díaz i el cap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, dimarts al vespre, però aquells fragments que repugnen tothom qui defensa la democràcia i l’estat de dret, eren només el primer fascicle. Aquest dimecres hem pogut gaudir de dos més, un pel matí i l’altre per la tarda. I el contingut és més propi d’una pel·lícula de mafiosos que de dos càrrecs de màxima representació i transcendència.

Pel matí, es feia públic una part de l’àudio en què Fernández Díaz deia que “el president del govern ho sap”, mentre que per la tarda es revelava que durant les dues converses, fetes a un mes del 9N de 2014, el titular d’Interior estava ansiós per poder filtrar als mitjans alguna cosa incriminatòria contra ERC o CDC a qualsevol preu. Fins i tot afirmava que “això és un torpede a la línia de flotació” independentista, mentre que el seu interlocutor celebrava que “els hem destrossat el sistema sanitari [van fer esclatar el cas Bagó de corrupció en contractació d'empreses sanitàries], estem fotent-los amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació”. 

Davant les pors del cap de l’Oficina Antifrau si es publiquen certes informacions que puguin deixar-lo en evidència, Fernández Díaz li diu: “Això la Fiscalia t’ho afina, fem una gestió”. La guerra explícita per perseguir sobiranistes a contrarellotge i a la desesperada a fi d’enfonsar-los en un moment clau queda més òbvia que mai. Les clavegueres de l’Estat es destapen en un moment decisiu i la campanya queda tenyida de putrefacció que té la mateixa flaire de l’Espanya dels anys 40 o de l’Alemanya dels 30. Ara des de Ciudadanos fins a Convergència i Esquerra passant per Podemos i PSOE volen treure rèdit. Estem davant d’un fet que canviarà el sentit del vot dels espanyols gairebé tant com ho va fer l’11M a tres dies d’unes generals?
 
 Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Relacionats