Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El cementiri d’en Montilla

 “Montilla va prometre a Zapatero que Catalunya acolliria el cementiri nuclear” i això que sembla increïble es fa evident dia a dia, sobretot veient com actua el PSC en aquest […]

Col·lectiu 2014
Col·lectiu 2014 23/01/2010

 “Montilla va prometre a Zapatero que Catalunya acolliria el cementiri nuclear” i això que sembla increïble es fa evident dia a dia, sobretot veient com actua el PSC en aquest tema. El PSC està agafat pels compromisos del President Montilla. D’aquesta manera s’entén que facin una cosa a Vic i una altre a Ascó, en un lloc neguen l’autonomia municipal, i en l’altre la defensen.

Només cal escoltar les declaracions del President socialista de Castella la Manxa, José María Barreda, ‘Montilla fou ministre d’Indústria quan es va fer aquest plantejament. Crec que Ascó és un lloc excel•lent. Si als d’Ascó els sembla molt bé i també els sembla molt bé a la Generalitat, a mi encara em sembla millor.’ per comprovar que sinó ens plantem, ens encolomaran el cementiri nuclear. No tindrem estatut, no tindrem aeroport, però tindrem cementiri nuclear.

Però no només és el PSC el responsable, alguna cosa tenen a veure la resta de partits, per un costat CiU genera dubtes, governen amb el PSC a Ascó, i sembla que van per lliure respecte a la direcció nacional. De totes maneres les darreres hores, la direcció nacionalista els ha advertit de que seran expulsat si presenten candidatura.

També IC i ERC tindran responsabilitats amb el que acabi passant, com a socis de Govern del President Montilla, seran responsables del que passi, llegint les bases del concurs, és inviable que s’instal•li el cementiri nuclear en un territori on el seu govern és mostri contrari. Per tant el silenci del Govern no serveix, el silenci és complicitat a favor del cementiri nuclear, per tant si les paraules contundents dels dirigents republicans i eco-socialistes no van acompanyades de fets, acabaran perdent la seva credibilitat.

Per tot plegat és urgent trencar el silenci del Govern de la Generalitat, cal que el Govern clarifiqui la seva postura abans del plenari d’Ascó, cal saber si el President Montilla pensa complir el compromís adquirit davant Zapatero o si pensa tirar enrere i pensa en el País del que és President. Cal que decideixi si vol el seu cementiri polític o la dignitat del seu País.