Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

DRETES, ESQUERRES I O CENTRE

Durant desenes d’anys, la política diguem europea i o, més l’espanyola, de primeres només hi havia partits d’esquerre i dretes, més tard partits de centre, buscant espais on poder créixer. […]

Xai Negre
Xai Negre 01/06/2016

Durant desenes d’anys, la política diguem europea i o, més l’espanyola, de primeres només hi havia partits d’esquerre i dretes, més tard partits de centre, buscant espais on poder créixer.

Però actualment, dóna més la sensació que la gran majoria, per no dir tots els partits, no tenen realment orientació concreta, i si tenen son capaços de pactar amb el diable per tal de poder assolir el poder.

Jo crec, que en un futur, s’ha de canviar la forma de fer política, i que podria passar a ser: Partits Unionistes ( tot per latria ), i els Federalistes i o independentistes.

Sempre hi ha territoris, que tenen cultura pròpia, idioma, etc, com ara: Catalunya, País Basc, etc. I la unió dels que volguessin ser independents, podria provocar s’unissin per governar per exemple a Espanya, i si guanyen, llavors atorgar-se a ells mateixos la independència, permetent fer referèndums legals, sempre i quan ho desitgin, i limitació per exemple un referèndum a l’any o dos, segons es pactés, per no saturar a la gent.

Per tant, crec el futur de la política, són els que volen una única pàtria i que també volen treure poder a les comunitats i als que volen un pas més o federalisme real a l'estil país i o els independentistes.

Si tot continua com ara, si vàries comunitats que volguessin la independència s’ajunten, segons quins siguin, fàcilment podrien tenir la majoria (almenys simple), i els facilitaria el que us deia abans, governar i dividir.

Relacionats