Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

DoCATments!

|

- Publicitat -
Des de quan ens plantegem tenir un Cens digital dels catalans, per votar, consultar, fer estudis i estadístiques, etc?
Actualment es incomprensible per a un poble, per a una nació no servir-se d’ aquestes eines.

Des de fa temps existeixen els DNI catalans. Hi han persones que els utilitzem habitualment per pagar i identificar-nos
Pero no és suficient. Necessitem una mitjà més vàlid, més legal, i més innovador. I gràcies a un activista independentista, que es diu Ferran Cabrer es possible.
Necessitem un Cens Digital Català, eficacia i transparència per la Sobirania digital de Catalunya i Registre digital públic per cadascú del catalans dels Països Catalans [CENS.CAT], Número de Identificació Digital únic del catalans [NID.CAT] per fer possible la identificació i autorització digital per a la participació, consultes i serveis de la societat civil catalana ii finalment i una bústia digital (email) per a tots els catalans per comunicar-se i ser comunicats [110.CAT]

Per que?

Fets i motius per a la sobirania digital dels catalans a Internet

El Poble català com a nació i poble sobirà ha de estar organitzat i capaç de fer eleccions i votacions justes i homologables internacionalment.
Per això es requereix un cens, un registre estadístic digital obert, disponible i consultable que s’utilitzi per a les identificacions, autoritzacions, autenticacions, caracteritzacions de les persones i de les entitats en la vida diaria i en les eleccions i votacions.

Publicitat

El que s’ enomena correntment “Qui és Qui” i “Registre Digital Censal”

A partir d’aquest moment una nació sobirana, com Catalunya pot fer una consulta al poble català i classificar-se i homolgar-se internacionalment com a Elecció i Referendum.

Els sistemes polítics democràtics que els estats de les nacions espanyola i francesa utilitzen en els territoris de la Nació catalana, no permeten l’autodeterminació del Poble català per decidir si vol separar-se d’aquests estats. La mediació internacional no és possible quan l’autodeterminació es considera afer intern de l’estat o es demana des del mateix sistema polític de l’estat. Mitjançant un Cens on s’inscriuen lliurement les persones que es consideren membres de la Nació catalana, d’origen o d’adopció, que declaren no considerar com a pròpia una altra nació, es pot legitimar un marc democràtic nacional català. Els resultats de les votacions democràtiques organitzades pel propi Poble català al seu si, amb observadors internacionals, promourien la mediació internacional.

Arribar a disposar d’un Cens de membres de la Nació catalana amb un nombre important d’inscrits, controlat i reconegut al nivell internacional, i poder mantenir relacions a aquest nivell com a moviment no violent, democràtic i per l’autodeterminació, és fonamental per al nostre reconeixement com a Nació dins de la UE. Ningú no pot negar que Catalunya és una de les nacions pioneres d’Europa, encara que aquesta recent i massa jove UE sigui reticent a reconèixer la nostra presència. Tenim una llengua que parlen més de deu milins de persones, una història pròpia i una cultura pròpia que ens identifiquen a tot el món, no tan sols a la UE, que només reconeix Estats i no Nacions.

Quan, fa 300 anys, abandonats pels aliats, perdérem la guerra davant França i Espanya, vàrem quedar presoners com a poble, i encara no ens n’hem refet. Quan anem a votar ens cal pensar el què ens interessa com a poble, com a cultura i com a Nació. Seria recomanable que creixés el nombre de catalanes i catalans inscrits al Cens Català o que tinguéssin el DNI Català. La nostra documentació i la nostra inscripció en el cens que ens identifica com a poble és una necessitat si volem que la UE ens reconegui. Cal actuar.

 

Jo que penso i em considero del segle XXI, crec com a jove, que les coses canvien ràpidament,…. abans tots pensarem que un Cens registre era cosa d’any i molts funcionaris…. però les tecnologies de la informació, comunicació, organització, col·laboració i participació de la societat i en especial dels catalans ens permeten i permetran accelerar molt més els processos, suma tots els ciutadans en reals accions de la societat civil, no veure aquestes fronteres geogràfiques si no lingüístiques i ara resulta que si hem sigut mundialment capdavanters en les consultes sobiranistes, parlàvem avui amb tècnics dels Estat Units i així els hi havia arribat, però hem de continuar…. aquest momentum… i no tenir por de les dades… dels sistemes informàtics… que no els tenen totes les xarxes socials les nostres dades , que no les tenen companyies financeres, assegurances, bancs i passarel·les de pagament, llavors? per que tenir por? si tot això ens dona una força més poderosa que’ls Tancs, I hi ha algú que això ho sap molt re-bé!
Ara podem com altres ho fan passar totes les nostres dades a un cens digital català automàticament per a ser utilitzades com a nació. Aquest és el volen fer des del Cens Digital català un projecte sense ànims de “LUCRE” que en molts aspectes tècnics no acabo d’entendre però que és el futur: la competitivitat la fortalesa la funcionalitat de la nostra nació.
Ja no vull registrar-me a totes les webs mai més, per que aquesta pèrdua de temps i recursos,a més, no ho desitjo tampoc pels meus avis pobres, ells, amb els problemes que tenen ja amb els mòbils. Si tot això desprès ens permet gestionar millor els nostres recursos, de fer consultes sense cost, poder participar i interactua amb el govern, etc…
No hi ha cap mena de dubte!
sIIxII al cens.CAT
Dret a Decidir
Dret a Actuar

Per tant sumem-nos-hi ! Tots a censar-nos


Aprofito per desitjar-vos un millor 2010


Atentament: Josep Prat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut