Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Disbauxa olímpica a Madrid

El Cap d’Estat espanyol junt amb un suposat i nombrós seguici de reverenciosos llepaculs, així com un gran contingent pixa fanals de l’Ajuntament de Madrid amb el seu alcalde al […]

Vicenç Marquès i Sanmiquel
Vicenç Marquès i Sanmiquel 01/10/2009

El Cap d’Estat espanyol junt amb un suposat i nombrós seguici de reverenciosos llepaculs, així com un gran contingent pixa fanals de l’Ajuntament de Madrid amb el seu alcalde al front qual si anessin a una creuada, són a Copenhaguen per a veure si els hi cau la breva de la concessió de la celebració dels JJ.OO. de l’any 2016.
És estrictament necessari que tanta gentussa hagi d’anar a Copenhaguen a treure el nas a veure què passa? Què hi fan allà? Que potser es pensen que podran influir en la decisió del Comitè Olímpic Internacional? Per molt que es deixin veure, res hi podran fer! I segur que a hores d’ara, el COI ja sap a qui ha adjudicat els Jocs Olímpics del 2016. I els de Madrid tenen tots el nombres per tornar cap a casa amb el cap cot.
El viatge a Copenhaguen de tanta gent i amb tants dies d’anticipació al dia de saber-se’n el resultat de l’elecció, comporta unes grans despeses. És coherent que en època de crisi es dilapidin tants diners per un viatge de tantes persones que el més segur és que tornin de Copenhaguen amb la cua entre les cames?
A la pregunta de qui ho pagarà tot això, totes i tots nosaltres en tenim la resposta.
No estem prou exprimits, robats, espoliats i atracats amb nocturnitat i traïdoria, perquè encara ens hàgim de rascar més la butxaca perquè aquesta colla de caragirats es tirin la gran vida a l’estranger a costa nostra?
Aquí només hi cap una solució: declaració unilateral d’independència! Desenganxem-nos de l’Estat espanyol com més aviat millor o acabaran amb nosaltres! Felipe V segueix viu! O l’enterrem d’una vegada, o ens enterrarà ell a nosaltres! Pensem que a l’Estat espanyol actual encara hi mana un descendent directe del lladre Felipe V! Aquesta situació no pot durar gaire més!
I si alguna ciutat de la Península Ibèrica ha de dur a terme uns JJ.OO., aquesta ciutat ha de ser altra cop Barcelona! A les ciutats d’Espanya no les hi hauríem de lliurar ni un cèntim: ni per a olimpíades ni per a res!