Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

“Demano a Europa que no doni l’esquena a un procés democràtic”

Sóc en Pere, tinc 20 anys, i sóc estudiant d’Enginyeria Elèctrica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a l’Escola D’Enginyeria de Terrassa ( Universitat Politècnica de Catalunya ) .Visc a […]

Help Catalonia 20/05/2014
Sóc en Pere, tinc 20 anys, i sóc estudiant d’Enginyeria Elèctrica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a l’Escola D’Enginyeria de Terrassa ( Universitat Politècnica de Catalunya ) .Visc a Sant Julià de Vilatorta, un petit poble de la comarca d’Osona, tot i que durant la setmana estic vivint a Terrassa. La meva tasca dins de l’equip de Help Catalonia es traduir textos al castellà. 
 
Quan vaig entrar al Help Catalonia ( estic parlant d’any i mig, aproximadament ), em pensava que traduir textos al castellà era un tasca insignificant, una tasca en la que creia que no s’internacionalitzava tant el procés com en altres edicions, com per exemple l’edició anglesa o la francesa; creia que s’havia de fer obrir els ulls a la gent d’altres països, enviant un missatge clar i contundent : motius per els quals hi ha una part d’Espanya on els seus ciutadans volen esdevenir un nou estat. Va anar passant el temps i em vaig anar adonant que la edició espanyola era tant o més important que les altres. Un dels motius que volem transmetre a Espanya (i als altres països), i que crec que és el que em va motivar més a aportar al meu granet de sorra al procés entrant a formar part de Help Catalonia, és que n’estem farts de les seves polítiques de destrucció que està duent a terme el govern espanyol cap a les cultures que no siguin l’espanyola, com ha passat al País Valencià, a les Illes Balears i com actualment intenten que passi a Catalunya. 
 
El 9 de Novembre, els catalans tindrem l’oportunitat de crear un país nou, un país modern, un país de i per a tothom, amb una constitució moderna, un país del Segle XXI, i estic segur que no desaprofitarem l’oportunitat. Des de aquí, demano a la gent de la resta d’Espanya, ciutadans, juristes , polítics… que estiguin a l’altura de les circumstàncies i no s’amaguin darrera d’una constitució del 1978, i a Europa que no doni l’esquena a un país que està creant un procés totalment pacífic, quan en el seu moment va donar suport a la independència d’altres països on per aconseguir-la, es van produir guerres; o sense anar més lluny, amb el suport que està donant actualment a Ucraïna. 
 
D’altra banda, no cal que digui que Help Catalonia està obert a tothom qui vulgui aportar una petita part en enfortir el procés, tothom es imprescindible en el procés, absolutament tothom. Help Catalonia és un excel·lent grup de treball que té de tot: bon ambient de treball, una bona organització, treballador; i que per poca cosa que facis sempre t’ho agraeixen com si haguessis fet molta feina. 
 
Per acabar m’agradaria donar les gràcies a tota la gent del Help Catalonia que està internacionalitzant el procés, sense parar, des de fa molt de temps; i animar-los perquè d’aquí poc temps, ja no ens haurem de preocupar de internacionalitzar el procés.
 
 
Pere Casanova