Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

Delicte de “sedició”, la condemna més probable

La sentència està al caure, recollint el fil del que dèiem ahir, i els darrers dies. Sembla prou clar que la data més probable de notificació serà dilluns, i els […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 10/10/2019

La sentència està al caure, recollint el fil del que dèiem ahir, i els darrers dies. Sembla prou clar que la data més probable de notificació serà dilluns, i els analistes experts comenten que el delicte que s'imputarà als presos serà el de “sedició”. Això vol dir que no hi haurà rebel·lió, però ningú no sap els anys que els cauran. De moment, hem tingut una mostra de com de covard ha estat l'estat encolomant un màxim de 9,5 anys als presos polítics d'Altsasu. 9,5 anys per una baralla de bar, un acte de covardia.
 

Mentrestant, com els dèiem ahir també, la policia va prenent posició, però la ciutadania també. Ningú no sap què passarà exactament: marxes independentistes de dimecres a divendres desembocant en una vaga general, una gran manifestació dissabte 19, i diversos esdeveniments el mateix dia de l'anunci de la sentència. La ciutadania podrà posar a prova per primera vegada, la seva capacitat de resistència 'llarga' davant un fet com la sentència. La gent que afirma que “los van a absolver”, igual s'enduen una bona sorpresa, bé, segur. I al Parlament no se sap què passarà, tot i que no se n'espera res d'especial. Avui, el vicepresident Pere Aragonès s'ha deixat anar criticant amb molta duresa el discurs d'ahir del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, que va provocar que fins i tot la delegada del regne d'Espanya, Teresa Cunillera, s'hagués de disculpar. Ja se n'ha demanat la dimissió des del Govern de la Generalitat, però Espanya és impune i, de moment, sembla que també immune a tot. La judicatura espanyola ja ha amenaçat al Parlament de Catalunya i a la seva Mesa, que qualsevol cosa que s'aprovi en relació a al rei, la policia o quelcom semblant, serà motiu de denúncia per desobediència. 

Relacionats