Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Contes d’en Jan Bosch 3 Sense dia ni hora

Sense dia ni hora No li podia anar pitjor a l’home en una ce.la on la bombeta ronyosa no en treia la foscor. Emmordassat, mans i peus lligats, i amb […]

Joan Guerola
Joan Guerola 04/01/2015

Sense dia ni hora

No li podia anar pitjor a l’home en una ce.la on la bombeta ronyosa no en treia la foscor. Emmordassat, mans i peus lligats, i amb els fils de volts enganxats als testicles. Les fuetades elèctriques continues el sacsejaven cada dia. L’aixafarien mentre romanien a l’espera que confessés.

Les sessions van seguir d’ençà que li havien fet veure una noia magolada amb semen escampat pel cos. Així, o pitjor, acabaria ell si no els deia la veritat. Més sessions de fils de volts als testicles ja que la veritat que li demanaven no la tenien fins llavors. Per què de primer antuvi l’havien sotmès a eixes sessions i no comprenien que no sabia res del que ells volien? Tostemps de nit fosca, desorientat sense dia ni hora. Tal vegada moriria, amagat d’amics i familiars, en una de les descàrregues en la cel.la amb olor a merda de gat i de porc. A tot estirar menjava una mica; passava el temps gitat a terra sense moure’s. De defora li semblava sentir soroll de sirenes lluny enllà, més prop els comentaris dels guàrdies fluixet: no creus que l’hem matat? De sobte li devien veure un tremolor del cos, la qual cosa els tranquil.litzava. Els baixarien el sou per no haver aconseguit treure-li cap declaració que interessés els superiors i no gastarien més electricitat amb els fils de volts ni amb la bombeta ronyosa en un estat en bancarrota. No haver-hi tant d’assetjament li disminuïa l’agonia. Valia més això que res, fotre! Ja tindria gracia que la crisi econòmica li abonancés la situació.

Joan Guerola