Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Concentració pel Kurdistan demà a Barcelona

En el marc de les mobilitzacions pel Kurdistan que es realitzaran aquest mes de febrer, KurdisCat – Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan ha organitzat una concentració a Barcelona […]

Help Catalonia
Help Catalonia 06/02/2015

En el marc de les mobilitzacions pel Kurdistan que es realitzaran aquest mes de febrer, KurdisCat – Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan ha organitzat una concentració a Barcelona per demà dissabte 7 de febrer. Serà a les cinc de la tarda davant el consolat turc (Passeig de Gràcia, 7 de Barcelona).

La marxa de Barcelona estarà coordinada amb d’altres que es faran internacionalment. El mateix dia se'n faran a les ciutats de Madrid i València. Les mobilitzacions internacionals, impulsades pel KCD-E *, es basen en tres eixos:

– Una columna de Frankfurt a Estrasburg fa una crida en solidaritat amb la situació de Kobanê (Síria) i Sinjar (Iraq), en setge per part dels fonamentalistes islàmics de l’Estat Islàmic (IS)

– Una columna de Luxemburg a Estrasburg demana que s'aixequi la prohibició de la Unió Europea sobre el PKK kurd

– Una columna de Berna a Estrasburg se centra en reivindicar el paper de la dona en el moviment kurd.

A la xarxa social facebook hi ha un esdeveniment amb més detalls de la concentració a la que s'hi han adherit una vintena d'organitzacions catalanes:
Intersindical-CSC, Solidaritat Catalana, Esquerra Unida i Alternativa, Estat Català, Comitè Català de Solidaritat amb el Tibet, Ateneu Sa Fera Ferotge, Assemblea Llibertària Vallès Oriental, Reagrupament Independentista, Candidatura d'Unitat Popular – Mataró, Assemblea Llibertària L'Oca de Gràcia, Help Catalonia, Candidatura d'Unitat Popular – Barcelona, Arran – Sabadell, Endavant (OSAN), Associació Salut i Ecologia, Procés Embat, Barcelona Radical, Comissions Obreres, Plataforma No-Sí, Partisans Bohemi.

* Kongreya Civaken Demokratîk a Kurdîstanî yen Ewropa (KCD-E) o Democratic Society Congress of Kurds in Europe és l’organització que aplega els moviments kurds a escala europea. A l'enllaç hi trobareu els detalls de les mobilitzacions a escala europea.