Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Concentració del KurdisCat a Barcelona pel World Kobane Day

|

- Publicitat -

El KurdisCat – Comitè Català per la Solidaritat amb el Kurdistan ha convocat a una concentració davant el consolat turc de Barcelona (Passeig de Gràcia, 7). Serà el dia 1 de novembre a les 17 hores en el marc del World Kobanê Day. El mateix dia es faran actes similars arreu del món (Londres, Brussel·les, Paris, Marsella, Washington…) per demanar un corredor humanitari per la ciutat kurda que la patir un horrible setge. En total, la “manifestació global” es realitza a 400 localitats.

KurdisCat ha traduït al català la crida internacional que signen desenes de personalitats entre elles Noam Chomsky, José Ramos Horta o Desmond Tutu:

Publicitat

La decidida resistència dels homes i les dones kurdes en aquesta regió fronterera estratègica del Kurdistan sirià (Rojava) va inspirar a la gent i els governs de tot el món quan van repel·lir, amb èxit, el setge de la seva ciutat Kobanê per l'Estat Islàmic (IS) fa poc més d'un any. La seva lluita es va convertir en un símbol de la resistència popular a les horribles atrocitats comeses per l'IS i la seva violència despietada.

En resposta, l'1 de novembre de 2014, es va llençar una crida internacional urgent per a un dia d'acció mundial per Kobanê i per a la Humanitat, fou una crida a la gent de tot el món per mostrar la seva solidaritat amb Kobanê i per a l'assistència humanitària i material.

Centenars de persones i organitzacions que representen a milers de membres de tot el món van signar la present convocatòria incloent-hi personalitats com el professor Noam Chomsky i l'arquebisbe Desmond Tutu, que han estat partidaris des de fa temps de la lluita kurda per l'autodeterminació, així com dels Premis Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel i José Ramos-Horta, ex president de Timor Oriental i Nora Cortiñas, cofundadora de l'Associació Mares de Plaça de Maig a l'Argentina o la cantant palestina Reem Kelani.

Però mentre no hi ha suport oficial, la logística d'enviament d'ajuda a Kobanê ha estat plena de dificultats insuperables i el poble de Kobanê han seguit patint; amb moltes famílies que fugen a un lloc de major seguretat. És per això que és encara més urgent la creació d'un corredor humanitari des de Turquia fins Kobanê per tal de facilitar l'arribada de l'ajuda a la ciutat, que encara s'enfronta a atacs de l'IS. Per tant, cal fer pressió al govern de l'AKP a Ankara, per prendre mesures immediates perquè els subministraments mèdics essencials, aliments i roba, puguin passar cap a Kobanê.

Tot i l'allau incessant de les forces de l'IS en els últims mesos, Kobanê segueix en peu orgullosa i lliure. Les persones encara estan duent a terme una resistència ferotge i estan decidides a defensar la seva administració autònoma, que és un dels tres cantons de l'Administració Autonòmica Democràtica del Kurdistan sirià (Kurdistan occidental, Síria) que són laics, democràtics i no sectaris i a favor de la igualtat de gènere. La tràgica veritat és que la mort del nen kurd, Aylan Kurdi, el cos del qual va aparèixer encallat a la riba de Bodrum, va commocionar el món. Però això no tindriaque haver passat si el poble de Kobanê hagués rebut la deguda assistència dels organismes internacionals des de fa un any.

Ara és el moment d'ajudar Kobanê i en fer-ho mostrem solidaritat amb les forces que lluiten per una Síria lliure, democràtica i pacífica.

Ara és el moment perquè el món reconegui que l'autonomia democràtica al Kurdistan sirià i el Model de Rojava” prometen un futur lliure per a tots els pobles de Síria.

És el moment de parlar de pau i d'actuar per la pau. Donar suport Kobanê és donar suport a la pau.

Animem a la gent de tot el món per mostrar la seva solidaritat amb Kobanê. A sortir als carrers i manifestar-se el dia 1 novembre 2015. Instem a participar a la Manifestació Mundial per Kobanê

Suport a la Resistència contra l'ISIS – per Kobanê – per la Humanitat!

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut