Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Comunicat respecte a les informacions sobre les errades de seguretat en la consulta de la Diagonal

Davant les informacions aparegudes que apunten que Fiscalia vol actuar contra el Col·lectiu 2014 per demostrar els forats de seguretat en el procés de referèndum de la Diagonal de Barcelona, […]

Col·lectiu 2014 29/07/2010

Davant les informacions aparegudes que apunten que Fiscalia vol actuar contra el Col·lectiu 2014 per demostrar els forats de seguretat en el procés de referèndum de la Diagonal de Barcelona, el Col·lectiu 2014 de reflexió nacionalista vol manifestar que:

– No ha rebut cap notificació de Fiscalia al respecte. Sorprèn que l’entitat que apareix en les informacions hagi d’assabentar-se’n pels mitjans de comunicació. El Col·lectiu es pregunta si aquest és el procediment habitual de Fiscalia i de l’Administració de Justícia.

L’Ajuntament de Barcelona vol traslladar a tercers la responsabilitat del seu fracàs en el referèndum sobre la reforma de la Diagonal. L’equip de govern municipal de Jordi Hereu no vol assumir que la gestió del procés va ser una irresponsabilitat que va costar als ciutadans quatre milions d’euros i que tenia forats de seguretat greus que permetien fàcilment que qualsevol persona pogués suplantar la identitat d’una altra. Les garanties de vot dels ciutadans van ser obviades deliberadament i pretendre judicialitzar aquest error del propi consistori és una mostra de no reconèixer l’errada ni haver-lo subsanat amb celeritat.

– Ramon Garcia Bragado, que va haver de presentar la seva dimissió com a regidor per les presumptes irregularitats en l’hotel del Palau de la Música, és qui va instigar aquesta persecució contra el Col·lectiu 2014. Entenem que García Bragado, encausat pel cas de corrupció del Palau de la Música, no és la persona més indicada per donar lliçons sobre el compliment de la legalitat.

– El Col·lectiu 2014 es va limitar a posar en evidència les greus deficiències de seguretat existents en el sistema de votació electrònica de la consulta de la Diagonal denunciades, per exemple, pel mateix grup municipal de CiU a l’Ajuntament.

– A aquesta denúncia del grup municipal de CiU s’hi afegeixen d’altres que van provar com es podia arribar fins i tot a votar en nom d’una membre de la casa reial espanyola, evidenciant l’absència de garanties de respecte de la integritat i identitat de les persones.

– Aquests forats de seguretats posats en evidència i que han posat en evidència l’equip de govern de Jordi Hereu són especialment greus en una institució pública. Mitjans de comunicació com La Vanguardia van fer el mateix exercici i el van publicitar per fer públiques les greus mancances del sistema.

– El Col·lectiu 2014 demana a l’Ajuntament de Jordi Hereu que deixi de perseguir entitats que es van limitar a denunciar errades greus de seguretat i es dediqui a administrar amb diligència i seriositat els recursos públics dels ciutadans.