Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

Colau, pacte amb la vella política i intent d’engany a l’independentisme

La ciutadania s’anava a dormir aquest dimarts amb una carta d’Ada Colau dirigida a Alfred Bosch publicada en exclusiva al Diari ARA –un garant de l’independentisme quan va néixer fa […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 12/05/2016

La ciutadania s’anava a dormir aquest dimarts amb una carta d’Ada Colau dirigida a Alfred Bosch publicada en exclusiva al Diari ARA –un garant de l’independentisme quan va néixer fa cinc anys, que ara, però, ja no és tan clar-. En la missiva, l’alcaldessa instava el líder republicà a pujar al carro d’un govern de Barcelona en Comú amb PSC –fins i tot ella ho donava per fet-, amb l’argument d’afrontar la “realitat” i d’impulsar el “canvi”, i posant la mel als llavis a Bosch sobre el Procés, afirmant que si entressin a govern, “podria ser una oportunitat de bastir ponts i eixamplar aliances”.

Després de llegir el document, massa preguntes sorgeixen per prendre’l seriosament: canvi és aliar-se amb els socialistes, que han governat la ciutat durant dècades? Canvi és donar quotes de govern a un partit que té el líder municipal, Jaume Collboni, imputat? Realitat és que no es pot fer res més que pactar amb el PSC? De veritat algú creu que mourà algun dit pel procés, tenint en compte que fa gairebé un any que exerceix i que encara no ha fet el famós referèndum sobre l’entrada a l’AMI que va prometre ara ja fa molts mesos enrere?

Alfred Bosch li ha respòs aquesta missiva de manera contundent fent-li una altra pregunta: “Què estàs fent, Ada?”. El republicà li dóna carbasses i li diu que la seva idea era fer un executiu ‘a la badalonina’, amb CUP, sector ‘Podem’ i ERC, però si és amb el PSC, no hi entrarà. I és que ben pensat, quin sentit té ara desgastar-se amb els socialistes? Colau s’apropa al PSC, ja que sap que la pràctica totalitat dels seus votants van sortir dels socialistes dels anteriors mandats, per tant els seus electors no estaran indignats especialment.

De pas, ensenya les cartes: vol un govern estable a tota costa, per sobre de tot, i vol ajuntar el PSC més ranci amb l’ERC més independentista. Tot i l’episodi, les opcions que Colau faci un gir sobiranista estan intactes. I Alfred Bosch ho ha de tenir el cap, no allunyar-se’n del tot li pot servir en uns mesos per posar-la contra l’espasa i la paret perquè viri cap a la independència. L’onírica acció unitària que inclogui Puigdemont i Colau no és tan lluny. En aquest sentit, el 26 de juny també hi pot jugar un paper clau.   

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Relacionats