Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Carta oberta a María Antonia TRUJILLO

Senyora TRUJILLO, He seguit amb creixent esglai la seva trajectòria política des del temps en que vostè era una consellera de confiança al parlament extremeny de l'ínclit Juan Carlos RODRÍGUEZ […]

Jordi SOLÉ @JORDINADOR 17/12/2013

Senyora TRUJILLO,

He seguit amb creixent esglai la seva trajectòria política des del temps en que vostè era una consellera de confiança al parlament extremeny de l'ínclit Juan Carlos RODRÍGUEZ IBARRA –especialista a realitzar declaracions atacant qualsevol cosa que flairi a catalanisme per Terra, Mar i Aire, comparant-nos amb nazis.

No entenc com una persona amb estudis superiors i amb (teòrica) alta formació acadèmica, tota una Doctora en Dret, especialitzada en dret autonòmic, pugui realitzar afirmacions sense criteri contra el poble, la cultura i la llengua de Catalunya i sense un mínim de sentit comú –que massa sovint és el menys comú dels sentits.

Els darrers tuits publicats al seu compte de twitter @matrujil amb lacòniques i indignants frases com: “¿Para que asuntos importantes sirve el catalán?” “El catalán es un buen idioma para pelear en la City londinense” “El catalán sirve para insultar” i d’altres serveixen per copsar el tipus de calat moral malaltís que suposem deu tenir. Un esperit enutjós, vitriòlic i forassenyat, impropi d’una socialista que estigui orgullosa de ser-ho. Fatxenda i plena d’odi cap a una realitat que no li agrada.

És clar que d’una ex-ministra de la cartera d’HABITATGE del govern de José Luis RODRÍGUEZ ZAPATERO que davant l’esgarrifosa allau de desnonaments provocats per la brutal crisi econòmica d’arrel especuladora asseguri “Qui tingui deutes que els pagui. Que no s’hagués endeutat” es pot esperar tot.

Realment, gràcies a vostè i a tota la camarilla polític-mediàtica de recalcitrants opinadors ultranacionalistes espanyols sobre el procés democràtic del Principat de Catalunya com Juan Carlos RODRÍGUEZ IBARRA, Esperanza AGUIRRE, José María AZNAR, Pedro J. RAMÍREZ, Federico JIMÉNEZ LOSANTOS, José BONO, Hermann TERTSCH, Joaquín LEGUINA, José Luis CORCUERA, Juan Alberto BELLOCH, Francisco MARHUENDA, Rosa DÍEZ i tants i tants d’altres “amics” nostrats aconseguiran que no només la resposta a la consulta de la (ja mítica) data del 9 de novembre del 2014 pel #SÍSÍ sigui majoritària, sinó que serà… ABSOLUTAMENT ACLAPARADORA! Cada vegada que obren la boca, piulen o escriuen, neixen 1.000 independentistes més. Vagin fent, que ja s’ho trobaran…

Això sí, com que demanar-li respecte cap a tot un poble no crec que vostè ni ho entengui ni ho accepti, el que li exigeixo és paciència i tacte, coses que tenim els catalans de vell antuvi respecte als atacs continuats, dia si dia també, d’una casta política extractiva carpetovetònica de pòsit ultracastís. En cas contrari, la consideraré una bocamolla professional.

Atentament,

Un català políglota.