Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Carta oberta a FELIP VI

Altesa Reial d. Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de BORBÓN y GRECIA, Sóc un ciutadà d'una nació sense estat (temporalment) que vostè coneix força bé, doncs ostenta els […]

Jordi SOLÉ @JORDINADOR
Jordi SOLÉ @JORDINADOR 26/02/2014

Altesa Reial d. Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de BORBÓN y GRECIA,

Sóc un ciutadà d'una nació sense estat (temporalment) que vostè coneix força bé, doncs ostenta els títols del Principat de Catalunya per línia hereditària de Príncep de GIRONA, Duc de MONTBLANC, Comte de CERVERA i senyor de BALAGUER. El fet és que el proppassat dilluns, durant la seva visita de cortesia a la inauguració del Mobile World Congress al cap i Casal de Catalunya, Barcelona, va succeir un incident que no he volgut deixar passar sense poder-li comentar adequadament.

Li adreço aquesta humil missiva després que un empresari sabadellenc li negués la salutació i sabent que tothom és molt lliure de criticar el que és una evident manca de protocol, tacte i saber estar. Però no veig que per un incident sense cap mena de transcendència fora de la mera anècdota conjuntural s'hagi de lapidar públicament des de mitjans de comunicació nostrats i aliens un jove emprenedor català. No he vist cap crítica d'aquests defensors de la puresa en les formes pel tracte interpersonal cap a la suposada corrupció que “regna” a la Corona i a d'altres institucions espanyoles.

Tampoc he vist a molts dels que se senten indignats pel succés la mateixa duresa per criticar el ramal del cas NÓOS que afecta presumptament Casa Real, ni res en aquest sentit sobre la vergonyant declaració judicial de la seva germana, la Infanta doña Cristina. Ni tampoc he comprovat aquestes recriminacions sobre les caceres reials i d'altres “esdeveniments” d'interès sobirà pagades per tots els contribuents (espanyols i catalans). Ni tampoc sobre les suposades “amigues especialment carinyoses” que ha tingut el monarca (el cost de les presumptes “canes a l'aire” haurien estat a càrrec de l'erari públic). Podríem continuar però hi ha un espai limitat…

Tampoc veig que molts dels que critiquen la injuriada iniciativa del senyor Àlex FENOLL hagin criticat amb vehementment l'incident succeït al final del recent dinar-col·loqui de l'Associació per al Progrés de la Direcció, on Emilio CUATRECASAS va trencar greument el protocol, segons la normativa i el costum, al voler agafar la paraula el darrer després del president de la Generalitat de Catalunya, faltant el respecte institucional que es mereix el nostre màxim dignatari.

Tampoc vaig observar comentaris negatius referents a la manca de respecte protocol·lari de Soraya SÁENZ de SANTAMARíA vers el president MAS en l'acte de lliurament de les medalles d'honor de FOMENT del TREBALL, on els representants de l'Estat espanyol van intentar humiliar el càrrec del president electe de tots els catalans.

El senyor FENOLL i molts altres empresaris i emprenedors catalans defensen els més elevats ideals, molt diferents i igualment respectables que els que defensen els directius i empresaris del lobbyPuente Aéreo, la casta burgesa d'elit extractiva patrocinada i subvencionada a cop de BOE, amb els quals vostè s'ha reunit recentment, amb nocturnitat i traïdoria, per intentar fer descarrilar el legítim procés cap al dret a decidir del poble català.

En aquest sentit, em veig en l'obligació de recordar-li que la Corona exerceix un càrrec constitucional que té com a funció tal i com descriu, en el Títol II el seu article 56 de “arbitrar i moderar el funcionament regular de les institucions“. Estic segur que l'enuig i manca d'etiqueta del senyor FENOLL no és contra vostè PERSONALMENT, sinó contra l'evidència que tenim els catalans que les institucions de l'Estat espanyol usen la força punyent d'una Constitució Espanyola que, més que una norma suprema de drets i deures s'ha convertit en alguna cosa semblant a la Llei de Principios Fundamentales del Movimiento de l'esgarrifosa època franquista basat en un immobilisme rocallós propi de les Taules Sagrades dels Déu Manaments de la Llei de Déu.

És a dir, a Catalunya estem farts que s'usin les lleis per negar una actuació democràtica, pacífica i cívica pel dret a decidir de la nostra societat. Estem fins al capdamunt que ens intentin humiliar. Ja en tenim prou que no ens respectin, ni a les nostres institucions, ni al nostre president, ni a la nostra llengua, ni a la nostra cultura, ni a les nostres associacions, ni als nostres empresaris, ni als nostres treballadors, ni a les nostres estudiants, ni a les nostres mestresses de casa, ni als nostres jubilats, ni als nostres aturats,… ni als nostres ciutadans! #PROU!

Sé que, segurament, vostè no n’és plenament responsable, però té un càrrec que el responsabilitza.

Som una nació! Nosaltres decidim! Aquí i a la Xina Popular com deia l'entranyable Josep Lluís CAROD-ROVIRA.

Siusplau, que la Corona espanyola serveixi per una vegada d'alguna cosa pràctica i que pressioni com cal Mariano RAJOY i els seus adlàters per a poder exercir la voluntat anhelada per tot un poble… Poder decidir el futur dels nostres fills votant en pau, en democràcia i en llibertat la independència o no de Catalunya!
 
No necessitem “amics” a la Corona ni a les institucions espanyoles. El que demanem és diàleg de tu a tu sense limitacions ni condicions prèvies i, sobretot, màxim respecte vers la dignitat nacional de Catalunya.

Respectuosament,

Un ciutadà català que va deixar de ser súbdit fa molt i molt de temps.