Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Carta oberta a Hermann TERTSCH

Herr TERTSCH, La Generalitat de Catalunya sembla ser que denunciarà per la via judicial civil i penal les declaracions i els articles que han fet comentaristes com Montse SUÁREZ, Federico JIMÉNEZ LOSANTOS o cadenes […]

Jordi SOLÉ @JORDINADOR 27/11/2013

Herr TERTSCH,

La Generalitat de Catalunya sembla ser que denunciarà per la via judicial civil i penal les declaracions i els articles que han fet comentaristes com Montse SUÁREZ, Federico JIMÉNEZ LOSANTOS o cadenes de TV com INTERECONOMÍA13 TELEVISIÓN.

Al meu entendre, ja era hora que les institucions del govern de Catalunya fessin quelcom al respecte.

Però deixi'm dir-li, particularment, el que veiem observant fa temps, en la seva funció de periodista i tertulià de diversos programes de ràdio i televisió. Com ben segur que coneix, la llibertat d'expressió que hom té cal que sia atemperada sempre respectant el dret a l'honor dels individus o col·lectius. Vostè i altres que he esmentat, i molts més que me n'oblido, han realitzat un bombardeig sistemàtic contra el procés independentista i els nacionalistes catalans practicant un enaltiment i/o fent apologia del nazisme i/o franquisme comparant-nos reiteradament amb alguna cosa semblant a un exèrcit de zombies de l'alemanya nazi o un subproducte de les ments més retrògrades del franquisme. Tots vostès, amb les seves afirmacions, provoquen odi i animadversió cap als catalans (delictes tipificats en l'actual codi penal).
 
La inadmissibilitat de les seves intervencions, articles i escrits contra tot allò que considera “nazionalisme” català arriba al paroxisme del fet de comentar vostè amb els contertulians dels programes on participa que els “nens catalans són adoctrinats tal i com ho feien al règim nazi”. Fins aquí hem arribat!

Realment, no els entenc a les persones que com vostès defensen la “sagrada unidad de destino de España en lo universal“. Els independentistes i nacionalistes catalans som titllats esquizofrènicament per la caverna mediàtica messetària amb la paradoxa de ser jueus (per voler aconseguir un pacte fiscal a hores d’ara totalment insuficient) i ser nazis alhora (per educar els nostres fills i les nostres filles en una escola amb immersió lingüística vehicular en català amb un criteri que prohibeix la segregació i fomenta una única societat i un sol poble, independentment dels idiomes que cadascú parli en l’àmbit privat).

No sabem a que és deguda la seva animadversió contra el fet diferencial català, que esdevé, de vell antuvi i en general, ple d’esperit democràtic, dialogant, pacífic i cívic.
 
No sabem com s'atreveix a comparar-nos contínuament amb règims dictatorials, feixistes i franquistes.
 
No sabem com se li acut publicar paranoiques conspiracions contra el poble de Catalunya, contra els partits democràtics nacionalistes ni contra els nostres dirigents i professionals que defensen honestament uns ideals de llibertat.
 
El que si que sabem és que el seu pare, Ekkehard TERTSCH va treballar activament com a oficial pel III Reich d'Adolf Hitler amb força èxit, ja que arribà a obtenir l’alt grau de Sturmbannführer (Comandant) dins les Sturmabteilung (SA) o unitats d'assalt del Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) Partit Nacionalsocialista Alemany dels Treballadors. Suposo que degut al bon record i al contacte amb els seu progenitor li deuen quedar reminiscències d’aquest tipus.
 
El que si sabem és que qui ha patit les conseqüències d’un règim dictatorial franquista aliat dels nazis va ser el poble de Catalunya.
 
El que si sabem és que va ser la GESTAPO (Geheime Staatspolizei o Policia Secreta de l'Estat) –de la qual el seu pare en devia tenir coneixement al ser un alt comandament de les SA– va capturar el president Molt Honorable senyor Lluís COMPANYS i el va lliurar a les autoritats franquistes per al seu afusellament.

 
El que si sabem és el dolor i la tragèdia de milers de famílies catalanes víctima de la repressió del règim del general Francisco FRANCO.
 
De tot això, en sabem. I li diré, finalment que més sabem.
 
El que si sabem és que els catalans i les catalanes ja no tolerarem mai més actituds que ens ha mostrat fins ara.
 
Volem autogovernar-nos com ho hem fet des de fa uns 1.000 anys.
 
Volem conservar la nostra identitat construïda gràcies a l’aportació de milions de persones vingudes d’arreu del món que s’han convertit en nous catalans.
 
Volem gestionar els nostres recursos per realitzar un repartiment de la riquesa més equitativa i socialment progressista.
 
Volem la llibertat de tot un poble.
 
Per això volem votar.
 
Per conservar les nostres arrels creant un nou país socialment just i democràticament millor del que tenim.
 
Però sobretot per no deixar-nos trepitjar dialècticament MAI MÉS per ningú com vostè.
 
 
Auf Wiedersehen!

Un català orgullós de ser-ho.