Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Can Pixa

Dilluns, tot just un dia després de les eleccions europees, l'Ajuntament de Barcelona va decidir tirar pel dret i iniciar l'enderroc de l'edifici de TMB okupat des de fa 17 […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 01/06/2014

Dilluns, tot just un dia després de les eleccions europees, l'Ajuntament de Barcelona va decidir tirar pel dret i iniciar l'enderroc de l'edifici de TMB okupat des de fa 17 anys conegut com a Can Vies. L'afer ja porta una setmana generant violència descontrolada.

Durant aquests dies, els polítics que porten les regnes de l'Estat espanyol han tingut temps de pair els mals resultats a les eleccions europees. Poc a poc als catalans ens ha començat a tocar el rebre una altra vegada. Deixant de banda les declaracions analítiques esbiaixades que hem anat testificant, avui hem sabut que Montoro ha anunciat un altre delay en la publicació de les balances fiscals que s'estan inventant per intentar justificar la hipòtesi-premissa-afirmació de destí inicial que Catalunya no està fiscalment castigada. La publicació de les dades del ministeri estava prevista pel març inicialment, i el nou termini sembla que serà a finals de juny. Com més a prop del 9N més efecte, deuen pensar.

Mariano Rajoy va fer ahir un altre Spanish clásico amago i va afirmar, no sense morro, que ell mai havia tancat les portes a cap reforma constitucional, però que calia concretar què s'hi volia fer. Això ho va venir a dir aquí, en unes jornades del Cercle d'Economia. Ja es poden imaginar els titulars de la premsa goda “Rajoy abre la puerta…”. La tercera via viu de l'autoengany i a nosaltres ens en ven el fum.

Tots aquests són els que ara mateix estan davant del sofà amb un puro en una mà i una copa de xampany a l'altra mirant amb emoció com la violència s'apodera de Barcelona ara ja injustificadament. Quan els radicals fan seva la reivindicació i els simpatitzants es veuen atrapats en la defensa de l'alternativisme, ens trobem amb el que estem havent de patir aquests dies: encaputxats fent una guerra de trinxeres com si això fos Ucraïna. Sí, ho han entès bé, som en el moment més crucial de la nostra història; i no és el moment de tacar la imatge impol·luta que hem aconseguit crear de forma tant pacífica i amb tants esforços. Malgrat això no té res a veure amb el procés, recordin que el món al que volem no ha apagat el televisor durant aquesta setmana.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014