Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Cal recuperar part del passat

Voldria poder pensar , que per el Sr. “Pepinyo “ Blanco no deu ser gens fàcil , plantejar l’augment dels impostos per sortir del pou en que ha caigut l’economia […]

Màrius Viella
Màrius Viella 17/08/2010

Voldria poder pensar , que per el Sr. “Pepinyo “ Blanco no deu ser gens fàcil , plantejar l’augment dels impostos per sortir del pou en que ha caigut l’economia del país per manca de una gestió eficient, que tenia de controlar que les despeses no excedissin de les recaptacions en temps de bonança , que tothom a estirat mes el braç que la màniga; perquè l’especulació es un sentiment instintiu a la majoria de ciutadans del mont capitalista, i que la política es un dels sistemes mes emprats per obtenir grans beneficis , sense tenir d’arriscar res que no sigui el temps.
El Sr. Pepinyo Blanco, diu que els impostos d’aquest país , son els mes baixos de la Comunitat europea, però no a dit res sobre els sous i les pensions de la resta de la Comunitat en comparació aquest país , que a mi em serviria per reflexionar i valorar fins quin punt te raó el Sr. “Pepinyo”.
Les bases fonamentals per el creixement d’un país , i per la seva recuperació en el cas de l’estat espanyol, es deriva en la producció i el consum , i no augmentant els impostos , que es una mesura contraria al consum.
Quan la carreta a passat davant dels bous , i la situació es fa impossible per a determinats sectors , en benefici de les grans superfícies comercials , s’ha de tenir la valentia i la capacitat de intentar recuperar els petits i mitjans comerços familiars, que a la vagada son una font de llocs de treball.
S’ha de eliminar les superfícies comercials de mes de seixanta m2 , d’espai útil per la venta de productes al públic , establint per llei un màxim de seixanta m2 per les noves llicencies o permisos , donant cinc anys , perquè les grans superfícies existents , es puguin adaptar a les noves normatives; no es pot continuar lluitant contra la pobresa i contra l’atur , mentre es permet crear empreses que destrueixen llocs de treball , acaparant el capital del sector alimentari , amb un mínim de personal , i en moltes ocasions invertint els beneficis lluny del nostre país; s’ha de construir un país comercial i productor , i només s’aconseguirà , si intentem recuperar els comerç familiar, que el Sr. Pujol va col·laborar a la seva eliminació , durant el seu mandat , com a President de la Generalitat de Catalunya , facilitant l’entrada de les grans multinacionals , amb facilitats per el seu desenvolupament, que molts comerços autòctons no varen tenir, en el cas de Catalunya.
Marius Viella La Bisbal d’Empordà 17-8-2010 T/. 972640762