Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

Boicot a tot

Han aparegut veus en alguns webs espanyolistes ultres que cal boicotejar la cadena humana, fins i tot alguns diuen que s’hi ha apuntat en broma i que no hi aniran, […]

Daniel Ruiz-Trillo 04/09/2013

Han aparegut veus en alguns webs espanyolistes ultres que cal boicotejar la cadena humana, fins i tot alguns diuen que s’hi ha apuntat en broma i que no hi aniran, per poder crear espais buits i trams sense omplir.
 
Això em recorda el boicot blaver a algunes activitats culturals, lingüístiques i literàries fetes al Païs Valencià, com per exemple les de Burjassot en memòria de Vicent Andrés Estellés o qualsevol que es faci en memòria de Guillem Agulló. També em recorda les pedres que es llançaven a Sabadell contra grups catalans de música o la crema de senyeres e Reus en la celebració d’un títol del Madrid. De fet, el boicot contra el catalanisme sempre ha anat més enllà: tancament de webs i atacs pirates contra alguns col·lectius, boicot al cava català o als productes catalans etc. També cal recordar el que li va passar a l’Èric Bertran.
 
Tot plegat, a part de la poca – o nul·la- qualitat i capacitat democràtica, cívica i humana dels promotors dels boicots hostils i violents, em fa pensar que el catalanisme està guanyant la batalla, segurament és per això que fa tanta ràbia a algunes persones, per dir-ho d’alguna manera.
 
Com diria aquell, “ladran, luego cabalgamos”.