Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Benoït Hamon

El nom de  Benoït Hamon està, en aquests moments, d’ebullició de la política  catalana  i  europea,, molt  vinculat  a  la polítoca  de  proximitat de  casa  nostra . Cal no  oblidar  […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 14/03/2019

El nom de  Benoït Hamon està, en aquests moments, d’ebullició de la política  catalana  i  europea,, molt  vinculat  a  la polítoca  de  proximitat de  casa  nostra . Cal no  oblidar  que  Benoït Hamon  va ser  el primer , i espero que no sigui el darrer, que va aturar, va  vèncer  -en unes  eleccions internes del Partit Socialists-  a l’inefable i  reaccionari  jacobí Manuel Valls . 

Doncs bé, el passat 01/03/2019 Benoît Hamon va fer un desplaçament, una  visita   a la  Catalunya Nord  -més  concretament  a Prada de conflent- per  tractar -en principi- de la problemàtica ferroviària de la zona  amb l’associació TET (Train en Têt) , encapçalada  per  l’amic  i col·laborador  de  Ràdio Arrels Enric  Balaguer, arran del  greu accident  – ja fa mesos- entre  un tren i un autobus  a Millars, amb  la  conseqüència social  fatal ( a banda de les  vístimes) que la SNCF  va  fer  tancar “provisonalment”  la  línia del  tren convencional, imprescindible per  l’equilibri territorial, entre Perpinyà i Vilafranca  del Conflent. D’aquiesta manera, aquesta poc  coneguda a ca  nostra, personalitat política francesa, a banda d’interessar-se per les problemàtiques socials de territoris molt lluny de Paris; en aquesta senti, Benoit Hamon – que sempre ha defensar  el dret a l’autodeterminació  del pobles-  va declarar tenir  la ferma voluntat política   de ser  present  a  Madrid  i retrobar-se  amb els  presos polítics catalans. A més,  L’exdirigent del PSF no ha estalviat  crítiques cap a les polítiques dretanes, centralistes, insensibles i poc solidàries  del govern francès de Macron  i les institucions europees  -especialment la Comissió Europea- envers  la repressió  i la violació dels drets fonamentals en un Estat espanyol amb una justícia  amb molt  poca credibilitat i independència  i una democràcia  de molt  baixa  qualitat.  En síntesi, en la  mateixa  línia de  coherència  política, compromís  social  i  defensa  dels  pobles  d’Europa, d’un  catalanòfil com és l’eurodiputat independent, del  grup  dels verds  José  Bové- ( en què  fa  uns  10 dies  va  tenir  una  magnífica  intervenció en el  programa  FAQS de  TV3 de  dissabte al vespre). Amb la idea  que una altra  Europa  és  possible  i necessaria, més enllà  de l’economiscisme irracional, la burocràcia i la defensa dogmàtica dels vells i  caducs estats centralitazadors. Benoît  Hamon és una figura  política “ franco-française” que entèn la democràcia, Catalunya i les seves justes reivindicacions,, que cal tenir  molt en compte  en el mogut  panorama polític europeu .