Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

BEATLES, 50 ANYS

|

- Publicitat -

El dia 5 d’octubre de 1962, avui fa justament 50 anys, es va publicar el primer single dels Beatles, amb Love Me Do a la cara A i P.S. I Love you a la cara B. El número de referència de Parlohone era R 4949, amb el label de color vermell que identifica la gravació amb Ringo a la bateria. A partir de 1963 es va reeditar amb la versió del bateria d’estudi Andy White (label negre). Coincidint amb el 30è aniveresari d’aquest primer treball dels Beatles, Emi va editar el 1992 un single en el que a P.S. I Love You s’afegien les dues versions de Love Me Do.

 

Publicitat

Els primer problemes es van plantejar a l’hora d’escollir quina cançó havia d’anar a la cara A, atès que el productor George Martin no confiava massa en la cançó de Paul McCartney i va intentar, sense massa èxit, que es publiqués una versió de How Do You Do It, un tema de Mitch Murray, com a tema principal. Tanmateix aquest primer single no va tenir una excessiva promoció per part d’EMI. Com sigui que només es van enviar a la premsa un dossier amb 3 pàgines biogràfiques del grup, Brian Epstein va encarregar al seu propi agent de publicitat, Tony Barrow, una nota de prema més omplerta i útil.

 

Les primeres 250 còpies del single es van adreçar a promoció (label blanc, amb la llegenda Demonstration Record Not For Sale) i s’atribuïa la composició de Love Me Do a John Lennon i un tal McArtney, un error que va ser ràpidament corregit en edicions posteriors. Aquest single ha passat a ser una de les peces de col·leccionista més buscades.

 

Aquest primer single es va vendre sobretot a la zona de Liverpool. El fet que Brian Epstein comprés 10.000 exemplars pera vendre a les seves botigues va afavorir que el disc entrés a les llistes d’èxits angleses (a on hi va estar 6 setmanes), a on arribaria al número 17.

 

Als Estats Units, el single no es va publicar fins el 24 d’abril de 1964, en una edició a càrrec del segell independent Tollie.

 

Ara coincidint amb el 50è aniversari EMI ha publicat una rèplica exacta d’aquell primer single. Alguns rumors apunten que EMI estaria retirant els singles que ha distribuït a causa d’un error en en premsatge del single.

 

BEATLES FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut