Edició 2155

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 19 de juny del 2024
Edició 2155

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 19 de juny del 2024

Aquest estiu no deixis de parlar

|

- Publicitat -
Per a molts s’apropen les vacances i tot i la crisi econòmica miraran de fer algun viatget o escapada. Són temps de relax, de reflexions tranquil·les, de contemplació, de canvis de rutines, llargues xerrades, discussions, esport…
 
A l’estiu la vida de milions de persones canvia i, arribant a aquelles dates tant esperades, s’alliberen de moltes obligacions. La feina del dia a dia queda enrere i tots tenen més temps per dedicar en un mateix, en família o amb els amics. 
 
Sembla que quan estan a punt de començar vacances s’estiguin apropant a aquella vida que sempre han desitjat i just quan comencen les vacances, tots a córrer, a fer equipatges i marxar lluny, ben lluny. 
 
És el cas de milers i milers de catalans que aprofitaran aquestes vacances per sortir del país en busca de noves emocions, de relax i d’exploracions. Alguns d’aquests aprofitaran per anar a Espanya a veure els seus familiars. Tornaran al poble a veure els cosins, a la iaia, potser als germans, als amics de la infantesa, etc, etc. I són aquests, els que viatjaran a pobles d’Espanya, als qui em dirigeixo en aquest article. 
 
Perquè com molts catalans que eren espanyols per ignorància tenen l’oportunitat de parlar, de preguntar, de comparar i poc a poc anar-se adonant que la independència de Catalunya té molt de sentit pràctic. Els casos de Gerard Quintana o Montserrat Nebrera no són aïllats, cada dia hi ha més catalans que passen a defensar la independència veient-la com una opció més que possible per viure en una societat millor. 
 
Els excessos d’Espanya contra Catalunya, referint-se a l’Estatut, a la Immersió Lingüística, als incompliments amb la Generalitat, a l’Espoli Fiscal, a les diferències entre Beques d’estudiants… no són res més que dades objectives que empenyen la nostra societat a voler defensar una Catalunya independent.
Alguns ja han fet el pas i han declarat que eren “espanyols per ignorància” però que amb les dades sobre la taula, amb les sentències contra l’Estatut i demés, cal fer el pas per defensar un “independentisme en positiu”.
 
És doncs aquest estiu, durant les vacances, un bon moment per parlar amb els cosins espanyols de les diferències que patim, de les injustícies i els maltractes propiciats pel govern espanyol. Després de parlar, de discutir, de comparar, el que passarà estarà a les vostres mans.

Segueix-me a @llfeliu o a meu bloc personal: www.lluisfeliu.com 

Publicitat

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Minut a Minut