Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Als socialistes no se’ls pot fiar

En unes declaracions recents, el president Pujol afirmava que “per pactar amb CiU els socialistes haurien de pagar per avançat. No se’ls pot fiar”. Ho diu, sense cap mena de […]

Col·lectiu 21 de gener
Col·lectiu 21 de gener 04/07/2007

En unes declaracions recents, el president Pujol afirmava que “per pactar amb CiU els socialistes haurien de pagar per avançat. No se’ls pot fiar”. Ho diu, sense cap mena de dubte, amb coneixement de causa. Per exemple, la nit del 21 de gener de 2006, en la mítica trobada a La Moncloa on es va aigualir l’Estatut català, José Luis Rodrígez Zapatero va aixecar-li la camisa a Artur Mas.

Aquest consell del president Pujol també l’haurien d’escoltar els dirigents d’ERC, atès que els socialistes (els d’aquí i els d’allà) ni tan sols es dignen a publicar les balances fiscals, tan demandades per la bona gent del país.

Què farà ERC quan es negociï el nou sistema de finançament si aquest no soluciona l’escandalós dèficit fiscal de Catalunya? I si l’Estat en els nous Pressupostos Generals de l’Estat incompleix (amb el vist-i-plau del conseller Castells), com l’any passat, la disposició addicional tercera de l’Estatut referida a les inversions que l’Estat ha de realitzar a Catalunya?

Des del Col·lectiu 21 de gener opinem que ERC hauria de demanar com a mínim “una paga i senyal” als socialistes catalans: que el Govern de la Generalitat posi en marxa una campanya de publicitat potent en la qual s’expliqui fil pel randa l’espoli fiscal al que l’Estat espanyol sotmet a Catalunya. Explicant, per exemple, que el dèficit fiscal provoca que no es pugui invertir suficientment en la sanitat pública, en escoles o en infraestructures que assegurin el futur de l’economia catalana.

Si tots els catalans fóssim conscients de la magnitud de la tragèdia, el vot independentista al nostre país augmentaria exponencialment!!!