Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

9 de novembre: consulta o plebiscitàries?

Mentre els polítics criden a prendre’s un respir durant l’agost, i a agafar forces per afrontar els propers mesos, l’ANC segueix organitzant la “V” de l’11 de setembre. Els qui […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 03/08/2014

Mentre els polítics criden a prendre’s un respir durant l’agost, i a agafar forces per afrontar els propers mesos, l’ANC segueix organitzant la “V” de l’11 de setembre. Els qui tampoc sembla que faran cas del consell, i no marxaran de vacances, son els rumoròlegs de guàrdia dels mèdia catalans i espanyols.
 

A la vegada que l’espanyolisme intenta seguir estirant el fil llaminer de la relació interessada Pujol-desmoralización del independentismo, a través de portades i opinions com les d’avui de Cospedal, a Catalunya la gran pregunta que segueix sobrevolant Catalunya és saber si Mas posarà les urnes o no el 9N. Avui hem començat a trobar rumors d’estiu a molts mitjans que afirmen que segons “fonts d’ERC i de CiU”, s’estaria negociant una candidatura conjunta si finalment s’han de convocar unes plebiscitàries.
 

A CiU els agradaria allargar-les fins al 2016 tot i que això sembla impossible, ja que per l’altre costat ERC exigiria que si hi ha d’haver plebiscitàries, aquestes es facin el mateix 9 de novembre com a succedani legal de la consulta. Això voldria dir que el 9 de novembre s’acabaria votant alguna cosa, ja sigui un referèndum o unes plebiscitàries. En una entrevista a Oriol Junqueras se li ha preguntat pel matís de l’entrada a govern d’ERC, un altre dels temes recurrents que hem sentit des de les eleccions del 2012. El president del partit republicà ha especificat que ara mateix no és necessària l’entrada d’ERC al govern per convocar o no la consulta. I no creiem que els en quedin ganes després de veure tot el que està sortint de sota la catifa convergent.
 

Mentre Duran i Lleida va preparant una espècie de nou moviment, corrent o partit, el tarot català diu que ERC exigiria a CiU per a acceptar anar en una hipotètica candidatura conjunta que la llista estigués neta d’imputats i, a més, el primer punt fos la DUI. Si volen ampliar informació sobre els rumors al voltant de la llista conjunta, trobaran noms com ara el de l’entrenador del Bayern Pep Guardiola. Què faria UDC? I ICV? I la CUP?
 

No s’esperin cap gran novetat durant aquests dies al marge d’especulacions i informacions derivades d’algun tema d’actualitat. Els culebrots d’estiu acostumen a ser feixucs i descafeïnats. Res del que sentin o llegeixin durant aquest agost off season revelarà amb coneixement de causa el que passarà a partir de la Diada si els ciutadans fem el que hem de fer. Segueixin el consell i agafin aire per viure els que els depararà la tardor calenta.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Relacionats