Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

57, i punt…

Amigues, amics, Collboni i resta de l'aparell sociata, Camarada Ròdia, No han passat ni dos mesos des que l'Schettino de la Cerdanya va fugir, fiu, com un ninja, deixant una […]

Rival Petit
Rival Petit 17/03/2014

Amigues, amics, Collboni i resta de l'aparell sociata, Camarada Ròdia,

No han passat ni dos mesos des que l'Schettino de la Cerdanya va fugir, fiu, com un ninja, deixant una herència de ferum gaspartià. Contra tot pronòstic, el que queda de la Junta que s'ha polit el millor Barça de la història -que meticulosament van construir Laporta, Cruyff, Txiki, Rikjaard i Guardiola- ha decidit seguir endavant amb la seva carrera per empitjorar encara més l'herència que deixaran als seus successors afegint un pufo econòmic de dimensions pròpies dels emprenedors de la llotja del Bernabéu. Davant d'això, el RP torna a l'activitat amb un llistat dels 57 motius -i punt, que diria la Llet Nostra- pels quals cal votar, i cal votar No, al referèndum sobre la reforma del Camp Nou. 
 

1- Perquè encarregar-li un projecte de 600 milions a un inepte que no va poder ni mantenir obert un restaurant amb la marca del Barça seria pur froilanisme.

2- Perquè qualsevol projecte liderat pel que ens va mentir amb els Boixos només seria avalat pels votants del PP madrileny o el PSOE andalús.

3- Perquè confiar un projecte que condicionarà les juntes dels propers 30 anys al president menys votat de la història és de Premi Darwin.
 

4- Perquè confiar un projecte de 600 milions a una Junta a causa de la qual tenim el club imputat per delictes econòmics ens equipararia amb el Pateti de Gil o el Sevilla de Del Nido.
 

5- Perquè jugar-se 600 milions amb la meitat dels equips de la lliga quebrats és una imprudència.
 

6- Perquè no coneixem ni el contracte de Qatar ni la seva lletra petita sobre el cognom del camp, però sí sabem que des del minut 1 ens van enganyar quan ens van dir que signaven amb una Fundació.
 

7- Perquè amb PRISA i Mediapro, els dos principals operadors, més arruïnats que les radials madrilenyes, arriscar 600 milions és clavar-se un tret al peu.
 

8- Perquè Moix va dir que el projecte Foster, de 250 milions, era massa car i podia comprometre la viabilitat del Barça.
 

9- Perquè les promeses econòmiques d'una Junta que va prometre 300 milions de beneficis durant el seu mandat (i que en els tres primers anys n'ha generat 71, sense tenir en compte les falsificacions comptables del cas Neymar) tenen una credibilitat de nivell Apoyaré.

10- Perquè confiar un projecte de 600 milions als que ens han enganyat amb el contracte de Neymar seria com apostar per l'estat federal confiant en Rubalcaba, Chacón o lo que hi hagi al capdavant del PSOE-GAL.
 

11- Perquè pagar 4,000€ per seient o 3,500€ per votant no és que sigui car, és que és nivell catering d'Ambaixada espanyola.
 

12- Perquè no té cap sentit incrementar la capacitat de l'estadi quan la molt deficient gestió esportiva del neonuñisme està ensorrant l'assistència a l'estadi.

13- Perquè ni tan sols al Neró d'Hostafrancs, el delinqüent que ens va presidir durant una pila d'anys, se li acudiria malbaratar 600M€ en augmentar la capacitat de l'estadi més gran d'Europa, amb un 10% més de capacitat que el segon i un 20% més de capacitat que el tercer.

14- Perquè quan Déu li va dir al pecident delinqüent allò de “el dinero en el campo, y no en el banco” no era això, companys, no era això.

15- Perquè no s'entén que la mateixa Junta que fa quatre dies considerava que una reforma no era ni necessària ni urgent posi el turbo, amb el president fugit, per mirar de colar un projecte que va amagar en campanya.

16- Perquè gastar-se 420 milions per passar de 99,000 a 105,000 espectadors quan el nou San Mamés ha costat  218 per passar de 42,000 a 60,000 és d'una cultura emprenedora de nivell Nueva Rumasa. Augmentat la meitat de capacitat al doble de cost? Què és això, el Magic barça reloaded?

17- Perquè tot i haver posat només 45 dels 218 milions de la reforma, l'Athletic no ha pogut retenir per motius econòmics jugadors com Llorente o Martínez, i si hagués hagut de finançar tot l'estadi sol hui estaria igual d'ensorrat que el Blavència o els pericos.

18- Perquè tot i que Faus té una fama de gestor igual d'inexplicables que les que van gaudir genis com Montilla o Solbes, el ManU, sense el millor jugador del món i sense els títols del Barça les darreres temporades, ingressem exactament la meitat que ells per la samarreta. On va la diferència i a què es deu?

19- Perquè Cardoner, que lidera la campanya pel Sí, va prometre en campanya una agència de viatges pròpia, i el primer cop que t'enganyen la culpa és del mentider, però la segona és teva.

20- Perquè en campanya Rosell va prometre una reforma d'entre 40 i 50 milions d'euros, 150 si hi afegim el nou Palau.

21- Perquè els números presentats són d'una fiabilitat tal que fa menys de mig any Magic Faus passejava per RAC1 afirmant que una reforma costava 300 milions, és a dir, l'han inflat un 40%.

22- Perquè si sense posar una pedra el pressupost s'ha encarit un 40%, lo de Neymar serà una broma al costat del que acabarà costant l'orgia de totxos si la deixem en mans d'aquests gestors.

23- Perquè el mateix dia, Faus va dir que vendre el nom de l'estadi -contra el que va afirmar Rosell a l'assemblea de 2010, en què textualment va descartar un fórmula tipus “Camp Nou La Caixa”- suposaria 250 milions, 50 més dels que afirma ara.

24- Perquè llegeixes el CV de Moix i veus que ha estat a gran part dels pufos immobiliaris dels darrers anys -Metrovacesa, RU, Habitat…-

25- Perquè quan per defensar el malbaratament s'han d'inventar que el Camp Nou no pot acollir finals de Champions t'estan demostrant que ens trobem, juntament amb el cas Messi, davant la traca final de mentides i incompetència que en 4 anys ha enderrocat el millor Barça de la història.

26- Perquè quan veus els elements més ineptes i servils de la Llet Nostra defensant el projecte -l'estona que no estan insultant a Guardiola, Cruyff o Laporta- entens de cop per què cal votar No.

27- Perquè ens han privat de l'espectacle que hagués estat lo que queda de Freixa venent la reforma amb els seus inigualables coneixements i saber estar.

28-  Perquè dedicar-se a invertir en totxo amb les carències esportives que es van manifestant conforme el rosellisme s'ha anat polint l'herència de Laporta és com dedicar-te a comprar un casc quan no tens una moto.

29- Perquè com bé informen els companys de No a la Reforma, a Barcelona plou mooolt poc i cobrir l'estadi té el mateix sentit que vendre gelats al Pol Nord.
 

30- Perquè la campanya de la directiva recorda més a un referèndum a Burgos als ans 50 que a una democràcia occidental, presentant arguments a favor i en contra i permetent i fomentant el debat i la participació no només dels que manen i els que estan a les seves ordres.

31- Perquè amb una reforma sensata, raonable i econòmica com la que va proposar Rosell en campanya n'hi ha més que suficient per tal de corregir els problemes menors.

32- Perquè després de rebentar l'escala salarial del vestidor amb el nyap de la contractació dels Neymar, la prioritat hauria de ser afrontar renovacions pendents com les de Messi o Busquets abans d'aconseguir generar nous casos Valdés.

33- Perquè mentre Duran i Lleida no dimiteixi, cal votar No a tot.

34- Perquè cal impedir que es ventilin l'herència econòmica de Laporta igual que s'han ventilat l'esportiva -Guardiola- i la del Més Que Un Club -Extremadura, Unicef-.

35- Perquè Jordi Cases -dempeus- votarà No.

36- Perquè quan Moix al 2007 va acusar Laporta de tenir molta pressa per aprovar el projecte Foster perquè acabava mandat al 2010 entenem perfectament per què han posat el turbo per mirar de colar el projecte dels 600.

37- Perquè, com deia el company Rossend Sanglas, calculen un augment del 20% dels ingressos per abonaments quan augmentaran un 5% la capacitat, números que només quadren si, un cop més en contra de les seves promeses, pugen quotes als socis per finançar el projecte faraònic.

38- Perquè encarregar una operació d'aquesta magnitud a uns individus capaços de contractar-se a sí mateixos contra tota ètica professional per fer el nyap fiscal més gran de la història del Barça no és bona idea.

39- Perquè sentir la Junta dels Boixos, dels 57 i punt, d'Abidal i de les clàusules de confidencialitat demanar que confiïn en ells quan diuen que el pressupost dels 600 no es desviarà és com sentir a Mr.X demanant diàleg i federalisme i empassar-t'ho.

40- Perquè mentre Freixa segueixi a la Junta tot i haver contractat el seu propi despatx amb calers del soci -i realitzant una feina manifestament millorable, com acrediten els de moment 13.5M€ que hem pagat “voluntàriament” a Hacienda- en flagrant incompliment del codi ètic, permetre que la Junta gasti centenars de milions sense cap control seria com seguir votant els Bustos a Sabadell després del Mercuri.

41- Perquè només de pensar lo que haguéssim llegit i escoltat de la Llet Nostra si Laporta hagués gosat impulsar el projecte Foster amb el club imputat per irregularitats econòmiques se'ns esvaeixen els dubtes.

42- Perquè de la mateixa manera que des del cruyffisme-leninisme ens vam oposar al projecte Foster amb més motiu ens oposarem a un projecte similar que en duplica el preu.

43- Perquè que una junta que va entrar dient que Laporta ens havia arruïnat i que no tenien per tóners ni nòmines presenti un projecte de 600 milions els situa en nivells de credibilitat gaspartians.

44- Perquè tot i les animalades que va dir oposant-se a la decisió de Guardiola de treure Ronaldinho del vestidor, Rosell tenia raó quan al 2008 va dir sobre el projecte Foster que “Estoy absolutamente en contra. Es una obra faraónica que ni tiene sentido ni la veo viable económicamente. Me encanta el Camp Nou como es ahora. Es precioso“.

45- Perquè més valdria esmerçar esforços en recuperar el concurs de tot el Barça a l'exili -Guardiola, Thiago, Cruyff, Txiki, Abidal, etc.- en comptes d'anar cavant una fossa més fonda recolzant les ocurrències d'una directiva de mediocres i rancuniosos que no tenen més projecte que mirar de satisfer els seus molts raonables complexos davant les fites assolides pels seus antecessors.

46- Perquè donar un xec en blanc a una junta deslegitimada per fer un projecte que no han explicat  amb un patrocinador-sorpresa -Putin? el Cártel de Medellín?- després de la manera com van mentir compulsivament durant la campanya electoral seria com seguir subscrit a La Vanguardia.

47- Perquè l'actual Camp Nou estava calculat en 67 milions de pessetes i en va acabar costant 288, i això que no hi estava Faus implicat.

48- Perquè creure en qualsevol moto que vengui aquesta Junta és com creure en el federalisme, i creure en qualsevol número que presentin després del show de Neymar és com creure que el portarà Pere Navarro.

49- Perquè seria d'una intel·ligència borbònica competir en pufisme amb Florentino tal i com vol ell en comptes de trinxar-lo apostant pels nostres punts forts -futbol, futbol i futbol- que és com l'hem ridiculitzat repetidament en la darrera dècada.

50- Perquè copiar el model galàctic d'obres faraòniques mentre omples el vestidor de cracks mediàtics als que pagues més que als que rendeixen al camp ens durà exactament a on els dolents: fracàs, victimisme i mourinhisme.

51- Perquè si el president menys votat de la història guanya el referèndum, es veurà a sí mateix més legitimat per complir el somni de Reyna de passar de convocar eleccions retardant així el retorn del club a l'excel·lència.

52- Perquè primer la independència, i després ja veurem si ens apuntem a una lliga seriosa i solvent en la qual tinguin sentit inversions d'aquesta magnitut o, com diu lo camarada Lenny, caldrà començar de zero amb monocle, bigoti i, això sí, l'exemple etern del cruyffisme-leninisme.

53- Perquè quan Cardoner diu “No és despesa, és inversió” no fa sinó copiar lo que deien els del PPSOE quan anaven tirant línies d'AVE a l'Olula del Río de torn, amb els resultats coneguts.

54- Perquè si els dirigents no avalen fins l'últim cèntim de desviació -en despeses i en ingressos- dels números que han presentat, creure'ls equivaldria a creure que Pere Navarro, com anava esbombant, s'assembla a George Clooney.

55- Perquè l'apartat econòmic de la web del club sobre el referèndum -amb l'sponsor qatarí ben present, per cert, a baix de la pàgina- té menys informació fins i tot que les preferents que els emprenedors de la banca espanyatarra han endinyat a la població.

56- Perquè deixar en mans d'uns mentiders -Neymar, Qatar, Boixos, Abidal, etc.- un projecte d'aquesta magnitud seria com donar-li a Romario les claus de casa teva quan la teva dona està sola i emprenyada amb tu.

57- Perquè ja serà prou nefast el llast d'excrements que deixarà aquesta Junta en matèria esportiva, social, econòmica, legal i institucional com per afegir-hi un llast de 600M€ -que combinat amb el nyap anti-deute dels nous estatuts podria obligar a malvendre jugadors per evitar que les clavegueres pelíkano-rosellistes portin als tribunals la millor junta de com a mínim els darrers 50 anys- seria assegurar dècades negres i interrompria encara més el cicle triomfal del cruyffisme-leninisme que ens ha donat 4 Champions en un quart de segle.

I punt…

Referèndum I El Referèndum