Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

50 ANIVERSARI DE L’STAR CLUB D’HAMBURG

|

- Publicitat -

 

El mític Star Club d’Hamburg celebra el proper dia 13 d’abril el 50 aniversari de la seva inauguració. Ho fa en la data precisa que s’acompleixen els anys (va ser inaugurat el 13 d’abril de 1962) amb un concert en el que hi participaran entre d’altres grups com The Quarrymen, The Pete Best Band, The Mojos o la banda d’estrelles del local.

Publicitat

 

Ubicat al número 39 de la Grosse Freiheit a l’anomenat ‘disctricte vermell’ d’Hamburg, l’Star Club va ser el local de més renom que va acollir als Beatles durant les seves estades a la ciutat alemanya. Els Beatles hi van actuar en tres temporades, entre el 13 d’abril i el 31 de maig; entre l’1 i el 14 de novembre; i entre el 18 i el 31 de desembre de 1962. Les actuacions esdevenien cada nit durant més de 8 hores. Un d’aquells concerts va ser enregistrat per Ted Kingsize Taylor el desembre de 1962. Molts anys més tard, Taylor oferiria els enregistraments a la companyia EMI i els mateixos Beatles, tot i que no es va arribar a un acord per la seva compra. Les cintes es van editar de manera independent amb el títol Live At The Star Club i en elles hi podem apreciar tota la força de les actuacions dels Beatles en aquella època.

 

A banda dels Beatles, a l’Star Club també hi actuaria un bon reguitzell de mites del rock com Chuck Berry, Jimi Hendrix, Bill Haley, Little Richards, Fats Domino o Jerry Lee Lewis, entre molts altres. El darrer concert de rock es va celebrar el 31 de desembre de 1969. Un incendi va destruir el local el febrer de 1987. L’escenari de fusta a on els Beatles i tants altres mites hi van actuar va ser tallat en 1.000 petits fragments que es van vendre en una luxosa caixa en edició limitada i numerada, acompanyats d’un llibret i un certificat d’autenticitat. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut