Dimecres, 12 d'agost de 2020 - Edició 748
La República

[20D] Escons en Blanc o abstenció, les dues opcions de l’independentisme unilateral

Aquest article va dirigit a tots aquells independentistes que no tenen clar què votar aquest diumenge. Aquells que assumeixen com a propi el resultat del 27S, creuen que el nostre […]

Arnau Padró
Arnau Padró 18/12/2015

Aquest article va dirigit a tots aquells independentistes que no tenen clar què votar aquest diumenge. Aquells que assumeixen com a propi el resultat del 27S, creuen que el nostre Parlament i els grups de JxSí i la CUP tenen el mandat per tal d'implementar la independència de forma unilateral (l'única manera de dur-la a terme, vaja) i immediata. Aquells que no entenen perquè ERC i CDC han decidit fer el de sempre i presentar-se a unes eleccions espanyoles, tal com ho han fet sempre -separats-.

 

Aquells que es mostren sorpresos que els partits que s'autoanomenen independentistes no estiguin disposats a visualitzar la desconnexió demanant l'abstenció i assolint una participació en les pròximes eleccions espanyoles inferior al 50%, deslegitimant i contraposant totalment el seu resultat, en relació al del 27S -amb una participació superior al 75%-.

 

Aquells que es mostren sorpresos que Democràcia i Llibertat presenti un document de 48 pàgines amb arguments per tal que Espanya aposti per acordar la independència de Catalunya. Aquells que es mostren dolguts pel fet que Tardà es permeti el luxe d'insultar aquells independentistes que no estan disposats a premiar a CDC i ERC pel seu partidisme a l'hora d'afrontar les pròximes eleccions espanyoles.

 

Per tots aquests independentistes, proposo dues opcions. Pels que no els importa gens el resultat de les eleccions espanyoles i volen que es visualitzi una desconnexió total de l'electorat català, poden optar per l'abstenció. També hi haurà molta gent preocupada pel fet que la representació catalana a Madrid se l'enduguin partits espanyolistes, o bé, que Unió acabi entrant al Parlament per una baixa participació. Per aquest cas, l'ideal hauria estat una candidatura unitària de l'independentisme disposada a deixar tots els seients que obtingués al Congrés i el Senat buits. Tal com va fer el Sinn Fein a Irlanda abans de proclamar la independència d'aquest país. Com que aquesta opció -la més digna- no s'ha esdevingut i ERC i CDC han decidit fer el de sempre i legitimar les eleccions espanyoles queda una opció que s'aproxima força a aquest fet. L'independentisme que vol visualitzar la desconnexió amb una candidatura que deixi les cadires buides a les cambres espanyoles té l'opció de votar Escons en Blanc, una candidatura que s'ha anat presentant a les darreres eleccions amb aquest compromís. Malauradament aquesta opció només està disponible a la circumscripció de Tarragona.

 

Per tant, aquest 20D, sense massa motivació, l'independentisme unilateral, aquell que vol fer la independència ja i que assumeix com a propi el resultat del 27S, té més opcions que haver de comprar el xantatge que fan ERC i CDC, dient que cal votar-los a ells si no volem que el procés s'acabi. Perquè la manera més eficaç de pressionar-los perquè implementin el resultat del 27S, és precisament, que vegin que els hi perillen els vots, no pas donant-los el nostre suport gratuït un cop rere l'altre per por que el procés fracassi si no els seguim votant fins a l'infinit. Una posició molt positiva per ells, però molt negativa pel país.

Relacionats