Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

11 setembre 2001, la mentida més gran de la història de la humanitat

   Al llarg del nostre cicle vital hi ha certes premisses que ens acompanyen, indefugiblement, com a veritats absolutes i inqüestionables. Són qüestions sovint irrefutables i qui s’atreveixi a qüestionar-les, […]

Gerard Ollé 07/09/2008
   Al llarg del nostre cicle vital hi ha certes premisses que ens acompanyen, indefugiblement, com a veritats absolutes i inqüestionables. Són qüestions sovint irrefutables i qui s’atreveixi a qüestionar-les, no serà cremat a la foguera com ho hagués estat en l’edat mitjana, però pel cap baix serà titllat de boig per la resta de la humanitat.

   La Terra gira al voltant del Sol, l’home és una evolució del simi, dos més dos són quatre, l’univers és infinit i Colom va descobrir Amèrica en són uns quants exemples fàcils, però avui no és el meu objectiu rebatre’n cap d’aquest, sinó que em centraré en una de les premisses vitals adquirides per la humanitat més recentment: Osama Bin Laden va perpetrar el atemptats de l’11 de setembre de 2001 als USA.

   Doncs sí, ja fa temps que la curiositat per saber què s’amaga realment darrera dels mal anomenats ‘atemptats’ de l’11 de setembre de 2001 m’ha dut a indagar una mica sobre l’entramat encobert sota l’operació marketiniana més gran de la història de la humanitat, i és que en això del màrketing els americans en són els reis, bé, per algun motiu en van ser ells els inventors.

   He llegit articles, opinions, entrevistes i reportatges de tota mena però segurament l’eina més útil per l’incorporació de la part audiovisual són els vídeos que hom pot trobar a milers a GoogleVídeos, i de tots ells em quedo amb Loose Change 2n edition Recut és un vídeo molt complet de 89 minuts de duració (en anglès) que us recomano molt enèrgicament ja que, probablement, en 1 hora i mitja no només canviarà la vostra visió dels tràgics fets succeïts ara farà set anys, sinó que, segurament, també la vostra visió global del món que ens rodeja donarà un gir de 180 graus.
Pels que no enteneu l’anglès o no teniu més interès en el tema us faré quatre apunts sobre els temes més importants que reflexa el vídeo a continuació, però primer m’agradaria llençar a l’aire unes qüestions molt senzilles perquè reflexioneu un xic i entreu en context:

a- Algú havia sentit a parlar d’Al-Qaeda i/o Osama Bin Laden abans de l’11 de setembre de 2001?
b- Us heu plantejat com de difícil és arribar a segrestrar un avió i guiar-lo cap a l’objectiu final sense haver-ne pilotat      mai un abans i esquivant tot el control de seguretat passiva?
c- Si l’objectiu era fer el màxim de mal possible, perquè no es perpetraven els suposats atemptats qualsevol hora que no fos just abans de l’inici de la jornada laboral amb les Twin Towers (torres bessones) de New York City encara molt buides?
d- Realment algú creu que aquests actes van poder ser orquestrats per algú amagat en una cova a l’Afghanistan contra la potència mundial més poderosa i que més gasta en defensa i seguretat?
e- Sabeu dels negocis i l’amistat d’Osama amb Bush pare durant el mandat d’aquest darrer?

   Bé, fet aquest breu exercici introductori, anem a endinsar-nos en l’apassionant món de la mentida més gran de la història de la humanitat a través d’aquest apassionant vídeo:

1- 1962: el govern americà va planejar detalladament tot un seguit d’accions contra la seua base a Guantànamo i altres objectius amb la finalitat d’inculpar-ne els cubans i tenir així motius per endinsar-se a l’illa i fer-se’n amb el control. Els plans incloien fer explotar avions pilotats a distància.
2- Juliol de 2001: Osama bin Laden és atés en un hospital americà de Dubai on reb la visita del cap de la CIA.
3- Juliol de 2001: l’amo del World Trade Center, Larry Silverstein, signa una assegurança de 3,5 bilions de $ per cobrir específicament atacs terroristes.
4- Els dies anteriors als suposats atacs es registren moviments accionarials de les companyies aèries molt superiors al volum mitjà diari.
5- El 10 de setembre l’alcalde de San Francisco reb un trucada advertint-lo que és millor que no voli el matí següent.
6- El mateix dia 10 els metges que atenen Bin Laden són reemplaçats per un equip d’especialitstes americans amb ordres concretes.
7- El dia 11 es planegen una sèrie d’exercicis aeris que inclouen simulacions d’atac a bases militars i moviments d’esquadres aèries a gran escala que deixen sense cobertura aèria immediata part del territori.
8- De l’avió estavellat al Pentàgon, identificat com a Boeing 757, no en queda cap rastre que es pugui identificar com a part d’aquest tipus d’avió, les úniques peces identificables no corresponen a cap avió d’aquest estil tal i com conclouen els especialistes. L’impacte d’aquest avió no guarda cap similaritat amb altres accidents similars ocorreguts, és més, part de les marques visibles de l’impacte fan pensar més en un míssil que en un avió. A més a més, havent-hi milers de càmares de seguretat al voltant, perquè no han mostrat al públic i mitjans alguna filmació on es vegi clarament l’impacte de l’avió sobre el Pentàgon? Per què van afanyar-se els agents de l’FBI a confiscar les filmacions de càmeres d’hotels i estacions de servei pròximes?
9- A què es deu la caiguda d’un tercer edifici, anomenat edifici 7, amb oficines de la CIA, serveis secrets americans i d’altres a les 17.20h de la tarde més de 7 hores després de que caiguessin les dues torres? Si com s’ha explicat oficialment fos degut a l’incendi de tancs de combustible situats a la base de l’edifici, hagués estat el tercer edifici de la història amb estructura d’acer a caure per culpa d’un incendi, els dos primers: les torres bessones.
10- Perquè tots els testimonis, quan les torres cauen, parlen d’explosions secundàries i a nivells molt més baixos de l’edifici com si fossin explosius estratègicament instal.lats per enfonsar les torres?
11- Per què la caiguda de les torres és idèntica a la caiguda d’altres edificis derruïts mitjançant explosions controlades per experts?
12- A què es devien tota una sèrie de moviments molt sospitosos de la seguretat del World Trade Center just dies abans de l’11 de setembre de 2001?
13- A l’avió, vol 93, que suposadament van enfonsar els propis passatgers després de ser segrestat i que va acabar estavellant-se a Pennsylvania, testimonis declaren que ni rastre de cap avió, que allò no és res més que un forat a terra i inclús un mèdic declara que va marxar del lloc de l’accident perquè allí no hi havia ni cossos, ni sang, ni res.
14- Per què s’evidencia que el citat vol 93 va realment aterrar a Ohio i els seus passatgers van ser desallotjats de manera sospitosament ràpida?
15- Què passa amb les caixes negres dels vols, perquè d’algunes s’ha dit que no contenien res rellevant i no s’ha desvelat el contigut i d’altres s’ha desvelat manipulat a consciència?
16- Per què els dos avions que impacten a les torres bessones estaven llistats com a destruïts i, òbviament, no estaven en els horaris de vols?
17- Ens hem de creure les suposades nombroses trucades fetes des dels avions segrestats quan a l’altura normal d’un vol comercial les possibilitats de tenir cobertura són de menys de l’1%?
18- Per què de la llista de 19 suposats perpetradors del atemptats i teòricament morts durant l’11 de setembre, almenys 9 han estat localitzats en diferents punts del planeta?
19- Per què sent Osama bin Laden esquerrà, apareix en alguns suposats vídeos menjant i escrivint amb la mà dreta i oferint un aspecte que res té a veure amb l’autèntic Osama?

   Però al final tot acaba amb la mateixa pregunta: quin interès tindrien els mateixos americans d’orquestrar tots aquests actes? Doncs les respostes són vàries i van des de l’assegurança de varis bilions de dòlars cobrada per l’amo del WTC, fins a l’apropiació de part de l’or i diners que es guardaven als soterranis, fins al negoci de diverses empreses dedicades a la recuperació de dades de cabdal importància, etc. però el punt més important és el xec en blanc que aquests fets terrorífics van otorgar als USA per fer i desfer arreu del món sempre amb l’excusa de la lluita antiterrorista: Afganistan, Iraq, l’escut antimíssils, etc.

   Si Afganhistan és un punt estratègic de primer ordre a l’orient mijà, què n’hem de dir de l’Iraq? Sabeu que és el país amb més reserves de petroli conegudes del món? I això que hi ha encara molts camps per explorar on segurament es descobriran grans basses d’or negre. I sabeu qui s’encarregarà, majoritàriament, de l’explotació d’aquest pous? No? Doncs la majoria seran empreses petrolíferes de Texas, d’on Bush era governador abans de convertir-se en president dels US.

   I l’escut anti-míssils què suposa? Doncs suposa una inversió extra força important ens temes armamentístics i de defensa que no deixa de ser un ingrés gens despreciable per a un sector d’empreses tradicionalment republicanes.

   Doncs bé, arribats a aquest punt, no espero haver-vos convençut plenament de la gran mentida global en què la nostra societat s’ha vist involucrada desde l’11 de setembre de 2001, però almenys espero haver despertat dins vostre algun dubte existencial sobre una qüestió que, probablement, havíeu adoptat com a premissa vital.

   Per la meua part, acabar dient-vos que abans del meu llarg periple pels USA tenia bastant coll avall que havien estat ells mateixos els que havien perpetrat els atemptats, però no n’estava del tot segur, no obstant, després d’haver conegut de molt a prop la societat americana qualsevol dubte es va esvair, ara sé que van ser ells, els americans.

   11 setembre 2001, la gran mentida de la història de la humanitat? O és l’arribada de l’home a la lluna l’any 69? O potser va ser Pearl Harbor? O potser… ? Què en penseu vosaltres? Teniu més suggerencies?