Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

[Vídeo] El vídeo que millor demostra la criminalització manipulada dels mitjans espanyols del moviment independentista

Madrid, any 2012. Milers de persones es manifestaven per mostrar el seu rebuig a la classe política espanyola al voltant del Congrés dels Diputats i la convocatòria acabava en enfrontaments entre […]

Redacció
Redacció 02/10/2018
Una captura de pantalla del vídeo/ La Sexta

Madrid, any 2012. Milers de persones es manifestaven per mostrar el seu rebuig a la classe política espanyola al voltant del Congrés dels Diputats i la convocatòria acabava en enfrontaments entre concentrats i policies antidisturbis. La jornada va saldar-se amb més d’una vintena de detinguts i quasi setanta ferits, 16 dels quals van ser traslladats a centres hospitalaris. La premsa espanyola, en concret ‘La Sexta’, ho retransmetia -amb tot- d’una manera molt diferent de com ho va fer ahir en relació a les escenes que es van viure a les portes del Parlament català, amb una xifra de ferits molt més baixa i sense cap persona detinguda.

Les imatges a la capital espanyola eren molt més greus que les viscudes ahir, però -com apunta una usuària madrilenya a Twitter- els periodistes tractaven els concentrats de “manifestants” i no de “radicals”, de “kale borroka”o de “comandos”. A Madrid, els que es van reunir per protestar també van intentar traspassar el cordó policial al voltant del Congreso i la premsa denunciava “violentes càrregues policials en la protesta” contra “persones amb els braços en alt”. I, com a gran diferència, “ningú va demanar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució”.

Relacionats