Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

L’1-O i la repressió espanyola, protagonistes a una sèrie americana d’èxit mundial

Madam Secretary és un drama de política americana. La sèrie explora la vida d’una fictícia Secretaria d’Estat dels EUA, Elizabeth McCord interpretada per Téa Leoni. L’elenc està completat per Patina […]

Redacció 12/12/2018
Youtube

Madam Secretary és un drama de política americana. La sèrie explora la vida d’una fictícia Secretaria d’Estat dels EUA, Elizabeth McCord interpretada per Téa Leoni. L’elenc està completat per Patina Miller i entre altres està produit per Morgan Freeman.

A l’episodi nou de la cinquena temporada, els protagonistes volen resoldre un històric acord entre Kosovo i l’OTAN, per l’entrada d’aquest últim a l’Aliança de l’Atlàntic Nord. Les negociacions avancen, fins que la subsecretària d’Exteriors espanyola, exposa que hi votarà en contra per no donar ales a l’independentisme català. La secretaria d’Estat es reuneix amb la representant espanyola per tal d’aclarir la situació.

A la reunió la representant de l’Espanya mostra la seva preocupació pel moviment independentista català, exposat que una part molt important de la població del principat hi dóna suport, i explica com hi comença a haver un clima de violència a Catalunya. L’assessor de McCord explica que en 80 anys no han aconseguit el seu objectiu i que a l’1-O només hi va participar el 43% de la població. Alhora que la representant espanyola ensenya portades de diaris on ciutadans d’arreu de l’Estat criden a favor de la llibertat de Catalunya, i en contra de la repressió que hi exerceix l’Estat. L’administració americana, posa llavors, a Espanya en la disjuntiva de participar en un acord històric o seguir amb la seva política anticatalana que no farà del món un lloc més segur.