Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

El coordinador de ‘Mossos per la República’ assegura haver estat “expulsat” de la concentració de MosSOS davant Interior

Denuncia, a més, "la utilització política" del col·lectiu MosSOS per part dels partits unionistes

|

- Publicitat -
Quasi un miler d’agents dels Mossos d’Esquadra s’han concentrat aquest dilluns davant la conselleria d’Interior per protestar per les seves condicions laborals i denunciar la manca d’efectius del cos, sobretot després que no es convoquessin noves places del 2011 al 2017. La protesta ha estat impulsada pel moviment MosSOS, amb el suport de tots els sindicats, amb motiu de la reunió del Consell de la Policia, l’òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del cos, aquest dilluns al Departament.
Entre altres reivindicacions, demanen recuperar pagues no cobrades com algunes dels anys de les retallades i de dispositius extraordinaris. Demandes amb les quals està d’acord el coordinador de ‘Mossos per la República’, Albert Donaire, que assegura defensar “la recuperació de drets i sou retallats” -com per exemple “la recuperació de les pagues dobles de 2013 i 2014, essent els treballadors públics de la Generalitat els únics que no les hem percebut de tot l’estat”- però que no s’ha sumat a la concentració per diversos motius que ha aclarit des de Twitter.

En aquest sentit, denuncia que tot i que als cossos de la policia espanyola se’ls va “premiar” per com van actuar l’1-O a Catalunya equiparant el seu sou amb el dels Mossos d’Esquadra, la Conselleria d’Interior es va negar -amb el suport dels comandaments de la policia catalana- l’equiparació en drets amb aquests cossos. Però el motiu pel qual Albert Donaire s’ha allunyat definitivament de la convocatòria de MosSOS és pel fet que -segons explica- hauria estat “expulsat” del grup de Telegram (alguns agents van dir-li que no era benvingut a la manifestació) i insultat” per ser el coordinador de la sectorial de l’ANC ‘Mossos per la República’.

Publicitat

“Tampoc m’agrada el fet que, com a membres de la policia de Catalunya, una de les mesures que van proposar va ser tornar a utilitzar el castellà (tot i que molts ja ho fan, incomplint la llei de la policia de Catalunya)”, afegeix Donaire que també ha aprofitat per denunciar “la utilització política que volen fer els partits” unionistes del moviment MosSOS “aprofitant per assenyalar que la Generalitat no té el control de la policia i així exigir recuperar les competències pel govern central”.

 

Et pot interessar  Els Mossos recuperen la placa de bronze commemorativa robada al cim del Matagalls
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial