Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

Madrilenys de vacances pel coronavirus omplint el País Valencià

El no tancament de la regió de Madrid, que presenta dades preocupants de pandèmia superiors a les d’Itàlia, amenaça de desplegar-la a la resta de l’Estat Espanyol

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 13/03/2020

Ho va advertir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, demanant prudència als ciutadans de Madrid que han pensat desplaçar-se al País Valencià aprofitant els catorze dies de “vacances” de teletreball i de tancament d’escoles.

Segons detecten les autoritats valencianes, s’ha comprovat un augment de l’arribada de ciutadans de Madrid a les localitats costaneres, on molts hi tenen segones residències. Estem parlant de persones provinents de la capital de l’estat, un territori amb dades de la infecció per coronavirus semblants a les d’Itàlia, una regió considerada “zona vermella” pel mateix Ministeri de Sanitat espanyol.

El president Puig ha demanat que la ciutadania segueixi les instruccions establertes d’evitar els desplaçaments innecessaris, dictades per govern espanyol.

La vicepresidenta Mónica Oltra va demanar la suspensió de l’AVE Madrid-València, demanda aquesta també feta per autoritats autonòmiques d’altres territoris. Cal tenir en compte que, des de Madrid, surten en AVE milers de persones cap a tot l’estat. El no tancament de la regió de Madrid, considerada zona vermella pel mateix govern espanyol pot provocar un efecte d’ampliació de l’epidèmia, exactament igual com ha passat a Itàlia.

 

Relacionats