Dissabte, 23 de gener de 2021 - Edició 912
La República

La hipocresia dels contractes fraccionats

Tots els partits que manen en alguna institució saben que els contractes fraccionats són i han estat una constant en la praxis de l’administració. Moltes vegades era l’única manera de poder fer les coses en temps i forma.

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 26/05/2020

Utilitzar el que han fet i fan la majoria d’administracions i de partits polítics de tot signe per expulsar rivals polítics del sistema és un acte sense raó.

Si algun dels partits que votarà a favor del suplicatori a Laura Borràs no ha fet contractes fraccionats, que aixequi la mà o, sinó, que calli per sempre. I encara més en els anys abans de la nova llei de contractes.

Laura Borràs, davant del Tribunal Suprem i els sis grans ajuntaments de l’estat, no

Les dades són concloents, en un informe del Tribunal de Comptes sobre l’exercici 2016, analitzant una mostra entre els ajuntaments de tot l’estat de més de 500.000 habitants: Barcelona (Comuns), Madrid (Comuns), Màlaga (PP), València (Compromís i PSOE), Saragossa (Comuns i PSOE) i Sevilla (PSOE).

Aquests sis grans ajuntaments de l’estat han estat advertits per les irregularitats trobades de l’any 2016, però, en cap cas no s’hi va veure delicte i, per tant, Tribunal de Cuentas no ho ha derivat a la justícia.

Segons el Tribunal de Cuentas, els sis ajuntaments més grans de tot l’estat, amb governs de diferents signes polítics, han fraccionat contractes per esquivar la llei, però tot ha acabat amb recomanacions de millores per evitar en el futur aquesta mena de contractacions. Contractacions que han disminuït però que s’han seguit fent fins aquest mateix any 2020.

Podeu llegir aquest informe del Tribunal de Cuentas aquí  

 

 

 

Relacionats