Edició 2183

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de juliol del 2024
Edició 2183

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de juliol del 2024

Tàrrega tindrà una casa museu dedicada a l’escriptor Manuel de Pedrolo

|

- Publicitat -

ACN- L’Ajuntament de Tàrrega ha formalitzat un conveni amb Adelais de Pedrolo, filla de Manuel de Pedrolo (1918-1990), en relació a la gestió i la difusió del llegat de l’escriptor. A més de desenvolupar línies estratègiques per divulgar la figura i l’obra de Pedrolo, l’acord estableix el marc jurídic perquè el consistori targarí adquireixi la casa situada al carrer Major on va residir l’autor mitjançant la donació que efectuarà la seva filla, actual titular de la propietat. En aquest sentit, el conveni preveu també que l’Ajuntament s’encarregarà d’arranjar i adequar l’edifici per transformar-lo en una casa museu dedicada al literat.

Publicitat

L’equipament comptarà a més amb un centre d’estudi que custodiarà la biblioteca de l’escriptor i fomentarà l’estudi acadèmic de la seva obra. L’objectiu és que el format de casa museu permeti impulsar la divulgació del llegat pedrolià a través del relat de la seva vida i obra mitjançant el seu espai de vida i treball quotidià.

Igualment, amb l’objectiu de recuperar la memòria de Pedrolo, l’Ajuntament de Tàrrega també convocarà conferències, debats, seminaris i jornades que contribueixin a preservar i difondre el llegat de l’escriptor nascut a l’Aranyó. Tot plegat, suposarà un significatiu pas endavant en la divulgació d’una de les figures cabdals de la literatura catalana contemporània. A la vegada, s’estrenyen els llaços entre Pedrolo i Tàrrega, ciutat on va residir durant bona part de la seva vida.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut