Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Sitges, nova cita d’editorials independents

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana 16, 17 i 18 d’abril, el passeig Marítim de Sitges acollirà la primera edició de Sitges Vila del Llibre i d’aquesta manera se suma a la xarxa de viles del llibre que se celebren arreu de Catalunya.  

Publicitat

El festival literari Vila del Llibre instal·larà el seu mercat d’editorials independents al passeig Marítim de Sitges, i desplegarà al seu entorn un programa de presentacions, debats, espectacles i exposicions per a tots els públics al voltant del món del llibre i el foment de la lectura.

El comissari d’aquesta edició del festival, el periodista i historiador sitgetà Jordi Barrachina, ha explicat respecte del programa que “l’eix vertebrador serà l’evolució de la vila des dels anys 20 del segle passat a partir de la construcció del passeig Marítim i Terramar i la confluència de diversos elements que van aparèixer en aquell moment, com les avantguardes, l’arquitectura racionalista o el Sitges festiu… que van posar els fonaments de l’actual identitat sitgetana”.

Mercat editorial i activitats literàries

Sitges, Vila del Llibre s’inaugurarà divendres 16 d’abril al vespre amb un acte institucional que anirà seguit d’un debat sota el títol Sitges atrevit. Del Manifest Groc a la Cubana que, en paraules de Barrachina, “farà un repàs a l’evolució cultural de la vila durant el segle XX i de les diferents manifestacions que han aparegut en els últims cent anys per configurar Sitges tal com el coneixem avui en dia”.

Durant el cap de setmana, les taules rodones al voltant de Sitges s’alternaran amb les presentacions de les últimes novetats literàries, dels autors premiats durant aquest darrer any i d’un seguit d’activitats alternatives, com recitals poètics, activitats infantils i exposicions per a tots els públics que tindran lloc al passeig Marítim i en establiments del seu entorn com les sales de l’Hotel ME Sitges Terramar, patrocinador de l’esdeveniment.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió