Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Mor l’il·lustrador i escriptor Bernat Cormand

L’autor acabava de publicar la novel·la juvenil ‘El cap als núvols’ (L’Altra Tribu)

Ramon Moreno 24/06/2021

ACN- El món de la cultura plora la mort de l’il·lustrador, escriptor i crític literari Bernat Cormand als 48 anys. Nascut a Barcelona el 1973, Cormand havia destacat en el món de la literatura juvenil i infantil i era director de la revista especialitzada Faristol. La notícia ha agafat per sorpresa el sector, perquè l’autor acabava de publicar fa poques setmanes la novel·la juvenil El cap als núvols. Cormand va debutar el 2008 amb el llibre il·lustrat El dibuixant d’óssos i va publicar, entre d’altres, El nen perfecte (2013) i Els dies feliços (2018).

Bernat Cormand va estudiar filologia catalana i després va fer un màster en literatura comparada. Ja s’havia interessat pel món del dibuix des de jove, però el va abandonar durant anys per treballar a Edicions 62, on estava especialitzat en col·leccions de narrativa estrangera. Va ser l’any 2007 que va reprendre el dibuix i va començar a publicar àlbums il·lustrats, a través dels quals s’ha donat a conèixer.

El cap als núvols, la seva primera novel·la juvenil, tanca prematurament la seva trajectòria. Al llibre, Cormand hi explica la relació d’amistat i la descoberta de l’amor d’un triangle de nens i nenes d’onze anys.