Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Lluís Llach s’endinsa al thriller històric en la seva darrera novel·la

‘Escac al destí’ és una ficció ambientada al segle XI

Ramon Moreno 27/08/2020

Escac al destí és el títol de la darrera novel·la de Lluís Llach, un thriller detectivesc ambientat al segle XI en un petit regne al sud de França. Llach ha plantejat una història d’ambicions polítiques i religioses que portaran el protagonista “fins als confins més foscos de l’ànima humana”.

Amb aquesta nova obra, que arriba aquests dies a les llibreries, Llach canvia de registre respecte a les seves anterior novel·les com Les dones de la Principal, o El noi del Maravillas. En aquesta novel·l històrica els assassinats i les conxorxes polítiques i eclesiàstiques prenen protagonisme al fil de nissagues maleïdes situades en el regne fictici de Magens.

Assassinat al regne de Magens

El punt  de partida d’Escac al destí és l’assassinat de la reina Bal de Guifort, segona esposa del rei Ebrart d’Albir, magne sobirà de Magens, que apareix morta en un moment en què el regne ha de pensar en designar el successor al tron de Magens. Esbrinar si es tracta d’una assassinat o un suïcidi “és vital per la supervivència del regne, envoltat d’enemics”.

Aquesta és la primera novel·la de Lluís Llach al segell Univers (d’Enciclopèdia Catalana), una aposta que “reforça la línia de ficció catalana”, segons fonts de l’editorial.