Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Llibrestiu, la nova fira del llibre de l’estiu

Reivindica les llibreries de proximitat

Ramon Moreno
Ramon Moreno 14/07/2021

ACN- Més d’un centenar de llibreries de 40 municipis de Catalunya participaran aquest dijous a la primera edició del Llibrestiu, la “festa literària” que ha organitzat la Cambra del Llibre de Catalunya per “desestacionalitzar” el sector. Entre presentacions de llibres, col·loquis, tallers i signatures, la iniciativa ha organitzat més de 300 activitats durant el capvespre. La jornada vol reivindicar el vincle entre els lectors i les llibreries de proximitat.

Des de la Cambra del Llibre han remarcat que la proposta és “completament diferent” respecte al Sant Jordi d’estiu, malgrat que la iniciativa neix arran de l’experiència del 23 de juliol de l’any passat.

Les propostes del Llibrestiu són diferents en funció del territori. Així, als municipis amb menys quantitat de llibreries, aquestes s’han agrupat per fer una proposta conjunta. És el cas, per exemple, de Girona o Vic. De fet, a Girona també s’ha fixat la novel·la negra com a eix temàtic de la jornada. Durant la tarda hi haurà parades a la plaça de la Independència i diferents activitats. Per accedir al recinte hi haurà control d’aforament per tal de complir amb les restriccions de la pandèmia.

A Barcelona, en canvi, la jornada es preveu més descentralitzada. La cinquantena de llibreries participants han organitzat activitats majoritàriament al seu recinte o bé en espais pròxims. Així, es pretén que la gent “descobreixi” que hi ha llibreries de proximitat “més enllà dels eixos habituals”.