Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

L’Espai Joan Fuster de Sueca amplia el seu fons amb l’obra i documentació de Josep Garcia Richart

ACN- L’Espai Joan Fuster de Sueca acaba d’ampliar el seu fons documental amb la incorporació de l’obra i documentació del seu amic Josep Garcia Richart (Xàtiva, 1929-Polinyà, 2015) cedides per […]

Ramon Moreno 01/03/2019

ACN- L’Espai Joan Fuster de Sueca acaba d’ampliar el seu fons documental amb la incorporació de l’obra i documentació del seu amic Josep Garcia Richart (Xàtiva, 1929-Polinyà, 2015) cedides per la família del també escriptor. La donació inclou la seva obra de creació (poesia, traduccions, textos memorialístics), correspondència amb Fuster i Juan Mollà, fotografies de Fuster i articles de premsa de Garcia Richart. Josep Garcia Richart va mantenir una relació estreta d’amistat amb Fuster al llarg de tota la seua vida i va ser un dels membres de l’anomenada “tertúlia de Joan Fuster”. De fet, segons recull el seu dietari, Garcia Richart deia que Fuster havia estat la persona que més havia influït en la seva vida.

Amb aquesta cessió al centre de difusió de l’obra de l’escriptor de Sueca incorpora un material divers: la pròpia obra de creació (poesia, traduccions de Michel Montaigne, textos memorialístics sobre la tertúlia de Joan Fuster i el País Valencià, quaderns, diaris); els mecanoscrits i manuscrits originals de la correspondència amb Joan Fuster i amb Juan Mollà, de qui es conserva els originals i el suport digital; les fotografies en què apareix Joan Fuster i els articles de premsa publicats de Garcia Richart.