Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Les noves aventures d’Astèrix arriben a l’octubre

‘Astèrix i el griu’ serà el 39è volum de la sèrie

Ramon Moreno
Ramon Moreno 04/04/2021

ACN- El nou àlbum d’Astèrix i Obèlix que arribarà a les llibreries el 21 d’octubre de la mà de Jean-Yves Ferri i Didier Conrad es titularà Astèrix i el griu. Publicat en català per l’editorial Salvat, el 39è volum del popular còmic (el cinquè del duet que ha rellevat Goscinny i Uderzo) se centra en la misteriosa aventura que emprendran els dos protagonistes acompanyats pel druida Panoràmix a la recerca d’un ésser estrany i aterrador, el griu. Es tracta d’una criatura mitològica envoltada de misteri amb cos de lleó, urpes, ales i bec d’ocell rapinyaire. L’anunci de la publicació del nou àlbum arriba un any després de la mort d’Albert Uderzo.

Nous autors, mateixos valors

Ferri i Conrad han explicat que Uderzo va confiar en ells perquè, mentre feien viure noves aventures als personatges que va crear amb René Goscinny, també es respectessin “els valors”. “En la seva absència, i amb molt d’afecte, continuem la tasca que va dipositar en nosaltres amb aquest nou àlbum que, esperem, serà una alegria per a tots els seus lectors”, precisen.

Llegenda celta

Jean-Yves Ferri situa l’origen del volum en una escultura de la tarasca, un “animal terrorífic de les llegendes celtes”. Calia triar, d’entre el bestiari mitològic, l’animal que seria a l’eix de la trama i Ferri afirma que va escollir el griu, una figura “mig àguila, mig lleó i amb orelles de cavall tan enigmàtic com es pot imaginar”. “Els romans feien expedicions, això és segur. Però, i els gals? De quina manera l’Astèrix, l’Obèlix i l’Ideafix, acompanyats pel druida Panoràmix, podien embarcar-se en la recerca èpica i sembrada de paranys d’aquest animal fantàstic? “. Això és, segons avança Ferri, el que els lectors descobriran quan llegeixin l’àlbum.

Astèrix, un clàssic universal

Les aventures dels populars personatges han venut més de 385 milions d’àlbums a tot el món. Només de l’últim, se n’han venut més de 5 milions, una xifra que suposa, segons l’editorial, més de 20 milions de lectors. Les aventures han estat traduïdes a 111 llengües i dialectes i se n’han fet 14 pel·lícules, que han vist més d’11,5 milions d’espectadors.

Després d’Astèrix i els pictes (2013), El papir del Cèsar (2015), Astèrix a Itàlia (2017) i La filla de Vercingetòrix (2019), el duet format per Jean-Yves Ferri i Didier Conrad creen la seva cinquena col·laboració de la sèrie creada ja fa més de seixanta anys per René Goscinny i Albert Uderzo.