Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023
Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023

L’aplec Bellcaire Lletraferit dedica la seva tercera edició als accents del català

|

- Publicitat -

La tercera edició de la trobada literària Bellcaire Lletraferit se celebra els pròxims dies 23 i 24 de setembre a Bellcaire d’Empordà (Baix Empordà). Es defineix com “un aplec de gent que s’estima els llibres” i al llarg del dia ha organitzat un seguit d’activitats i presentacions que aquest any tenen com a protagonista els diferents accents literaris del país.

Publicitat

La conferència inaugural de l’aplec anirà a càrrec del filòleg Gerard Furest i l’escriptor nord-català Joan-Daniel Bezsonoff, i la programació inclou una taula rodona amb el títol “Editar en tots els accents del català”, amb editors de les editorials El Trabucaire (Perpinyà), Calambur/Xandri (Barcelona), El Cep i la Nansa (Vilanova i la Geltrú) i Edicions Cal·lígraf (Figueres). Al voltant de les revistes culturals i literàries digitals exposaran les seves experiències Lletres Bàrbares, Emporion i La Veu dels Llibres, en una taula rodona amb els seus editors.

Activitats i aplec d’editorials

També es podrà visitar l’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària, de la Coordinadora de centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), una mostra que vol posar en relació elements patrimonials (entenent el patrimoni en un sentit molt ampli), ja desapareguts o bé abandonats o ruïnosos (o que en un determinat període històric ho van ser), amb textos literaris que s’hi han referit.

A banda d’actuacions musicals i recitals de poesia i presentacions i activitats infantils, a Bellcaire Lletraferit també hi participen editorials d’arreu del país com Trabucaire, Llibres del Delicte, Llibres del Segle, Edicions Sidillà, Albertí Editor i Edicions Cal·lígraf, entre d’altres, així com la històrica llibreria El Cucut, de Torroella de Montgrí.

L’aplec Bellcaire Lletraferit es clourà amb un concert de l’Orquestra Fireluche, que presentarà el disc Segona florada, que han creat amb el recentment desaparegut Pau Riba.

Publicitat

Més notícies

Opinió