Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’Anuari de la Música certifica la crisi del sector a causa de la pandèmia

La publicació compleix 20 anys analitzant l’àmbit musical

Ramon Moreno 18/07/2021

L’Anuari de la Música compleix 20 anys analitzat el sector musical amb les pitjors dades possibles. L’any 2020, l’any de la pandèmia, es va convertir en un malson per al sector musical que “continua immers en una situació complicada per assolir certa normalitat”. Tot les dades difícils la publicació constata que “finalment l’impacte de la pandèmia no ha arribat a les previsions tan catastrofistes que es preveien gràcies a una relativa recuperació del  consum i la producció musical i als ajuts per al rescat atorgats per la majoria d’administracions públiques”.

Tot i això i amb les dades a la mà, l’impacte de la crisi va ser manifestament dur en el sector de la música en directe amb un descens del 65% en la facturació i un 59% en el nombre de concerts i produccions. Pel que fa al sector discogràfic, la facturació va caure un 23% i les vendes de discos van tenir una disminució del 5% en el format físic i un 17% en les vendes digitals.

L’estudi de més de 100 pàgines està farcit de dades que analitzen totes les arestes del món de la música als Països Catalans, i recull també les opinions dels principals responsables públics i privats del sector, així com músics i programadors.