Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La Xarxa de Viles del Llibre arribarà a nou ciutats del país

El circuit programa nou festivals literaris amb més de 300 activitats i 500 participants

Ramon Moreno 03/02/2023

La Xarxa de Viles del Llibre, que inclou un mercat d’editorials independents i diverses activitats relacionades amb el món del llibre, incorpora per a aquest any les viles de Girona, Mollet del Vallès i Balaguer a la seva programació, amb un total de més de 300 activitats i 500 participants vinculats al món del llibre.

La Xarxa Viles del Llibre arrencarà a l’Escala del 3 al 5 de març i la cloenda serà a Balaguer el 2 de desembre. A Girona, el festival es convertirà en una fira de llibre antic i d’ocasió amb participació de llibreters de vell i de totes les llibreries de la ciutat, sense la presència d’editorials. Pel que fa a les convidades d’honor d’aquest any, seran Catalunya Nord a l’Escala, l’Alguer a Malgrat de Mar i Portugal a Sitges, segons ha apuntat el director de la Xarxa, Enric Bono.

Nou Viles del Llibre

L’Escala (del 3 al 5 de març), Cabrils (l’1 i 2 d’abril); la Rambla de Barcelona (l’1 i 2 de juliol), Malgrat de Mar (del 25 al 27 d’agost), Calafell (el 7 d’octubre), Mollet del Vallès (el 21 i 22 d’octubre), Sitges (del 3 al 5 de novembre),  Girona (del 17 al 19 de novembre), i Balaguer (el 2 de desembre), conformen el mapa de Viles del Llibre d’aquest any, sota el lema “Llegir el passat per escriure el futur”.

La iniciativa començarà aquest any a L’Escala, que arriba a la cinquena edició, amb la Catalunya Nord com a convidada d’honor i la presència, entre d’altres, de Joan-Lluís Lluís i Joan-Daniel Bezsonoff, segons ha detallat Sebastià Bennasar, curador programàtic de la Xarxa de Viles del Llibre.