Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

La gran història de la cuina catalana i occitana

Fa quaranta anys que el valencià Vicent Marqués va iniciar el procés de recerca al voltant de la història de la cuina catalana i occitana. La voluntat era fer-ne un […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 18/12/2018

Fa quaranta anys que el valencià Vicent Marqués va iniciar el procés de recerca al voltant de la història de la cuina catalana i occitana. La voluntat era fer-ne un recorregut però no a través purament de la seva història ans més aviat dels seus plats i receptes, sempre des del punt de vista de la cuina popular i tradicional.

El projecte és, sens dubte de gran abast. El primer volum d’aquesta magnífica Història de la cuina catalana i occitana tot just arriba a les llibreries, publicat per Edicions Sidillà. Es tracta d’un llibre de prop de 1000 pàgines que presenta 200 monografies i més de 300 receptes de salses, d’aperitius, d’ensalades i de sopes que ens expliquen, no només com els hem de cuinar, sinó el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i dels Països Occitans.

El conjunt de l’obra està previst que es completi en 10 volum i la publicació dels quals finalitzarà l’any 2030 i que aplegarà totes les receptes de la tradició culinària catalana i occitana, de les olles i els arrossos, als mariscs i els menuts, passant per embotits, postres i pastissos i també vins i licors.