Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

La gran història de la cuina catalana i occitana

Vicent Marquès publica el primer dels deu volums previstos d’aquesta magna obra

|

- Publicitat -

Fa quaranta anys que el valencià Vicent Marqués va iniciar el procés de recerca al voltant de la història de la cuina catalana i occitana. La voluntat era fer-ne un recorregut però no a través purament de la seva història ans més aviat dels seus plats i receptes, sempre des del punt de vista de la cuina popular i tradicional.

Publicitat

El projecte és, sens dubte de gran abast. El primer volum d’aquesta magnífica Història de la cuina catalana i occitana tot just arriba a les llibreries, publicat per Edicions Sidillà. Es tracta d’un llibre de prop de 1000 pàgines que presenta 200 monografies i més de 300 receptes de salses, d’aperitius, d’ensalades i de sopes que ens expliquen, no només com els hem de cuinar, sinó el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i dels Països Occitans.

El conjunt de l’obra està previst que es completi en 10 volum i la publicació dels quals finalitzarà l’any 2030 i que aplegarà totes les receptes de la tradició culinària catalana i occitana, de les olles i els arrossos, als mariscs i els menuts, passant per embotits, postres i pastissos i també vins i licors.

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió