Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Fira Indilletres de La Bisbal marca la represa editorial a Catalunya

18 editorials independents a la fira empordanesa el 29 i 30 d’agost

Ramon Moreno
Ramon Moreno 27/08/2020

La primera cita literària de la temporada se celebrarà el proper cap de setmana a la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà), amb la tercera edició de la Fira Indilletres. Amb la voluntat d’apostar “per la literatura, la llengua i el país”, l’edició d’aquest any aplegarà 18 editorials independents i s’han organitzat una trentena d’actes literaris.

L’adaptació a les mesures derivades de la crisi de la Covid-19 ha modificat alguns aspectes de la fira pel que fa a l’accés a les parades de llibres i també als actes i presentacions. S’ha hagut d’anul·lar alguna activitat, com la Beca Indilletres per a editorials, però se’n mantenen d’altres que es van consolidant com el Premi Llucieta Canyà de crítica literària ja publicada.

Actes diversos

La fira acollirà debats, conferències, tertúlies, recitals poètics, clubs de lectura, teatre, concerts i moltes presentacions de llibres. El tret de sortida el donarà el guionista Jair Domínguez, amb una proposta sorpresa. I entre els escriptors, traductors, artistes, youtubers o viquipedistes que passaran per aquesta tercera edició, l’organització en destaca noms com Enric Casasses (que ja hi va ser l’any passat), Joan Daniel Bezsonoff, Joan Benesiu, Francesc Serés, Valèria Gaillard, Jordi Raventós, Dolors Udina, Adrià Pujol, Joan Isaac o Carles Sanjosex, que oferirà un concert-tertúlia sobre el seu darrer disc.

18 editorial independents

En aquesta 3a edició, la fira comptarà amb divuit editorials independents: Voliana Edicions, Cafè Central, Edicions Cal·lígraf, Lapizlàtzuli Editorial, Edicions Tremendes, Lletra, Impresa Edicions, Albertí Editor, Editorial Trípode, Llibres del Segle, Editorial Adesiara, L’Art de la Memòria, Tigre de Paper, Edicions Poncianes, Tushita Edicions, Editorial Karwan, Edicions Sidillà, Neret Edicions i Llibres del Delicte.